Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý příběh v Moliérově zpracování se v roce 1972 stal podkladem pro televizní adaptaci, v níž si titulní roli zahrál Jan Tříska... Na příkaz Doni Elvíry vyhledá Gusman sluhu Dona Juana Sganarella, aby vyzvěděl, proč ženu Don Juan opustil. Toho však už lákají jiné lásky a dobrodružství, ženy ho zajímají jen do chvíle, než mu podlehnou. Právě se dvoří hned dvěma venkovským děvčatům najednou. Nedbá Sganarellova varování, že bratři Doni Elvíry chtějí pomstít její potupenou čest. V lese Don Juan nevědomky zachrání život jednomu z bratrů, rozcházejí se však s příslibem příštího souboje. Don Juan neztrácí svou suverenitu ani při setkání se sochou komtura, kterého zabil, a drze vyzývá sochu k večeři ve svém domě... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasické drama s klasickým námětem zobrazeným jako divadlo světa. Režie ani herecké výkony na tom nic nemění, "jen" dokreslují a prokreslují. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Zpracovat Dona Juana, tak aby zaujal je samo o sobě dost obtížné. Jde pro mne o nejmíň oblíbenou hru od Moliéra vůbec. Ovšem vesměs skvostné obsazení a výkon pánů Třísky a Somra, vše plně vynahradil. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fantastický, Jan Tříska je v roli Dona Juana zkrátka fantastický. A Josef Somr jako jeho přetvařující se sluha taktéž. Jiří Bělka byl na televizní dramata zkrátka machr. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Další ukázka, jak na minimálním prostoru poskytnout maximální zážitek. Excelentní sloh v podobě velkolepých monologů, jež z úst nejen (ale převážně) Jana Třísky povznáší tento nenápadný kousek opravdu hodně vysoko. Navíc přehled krásných žen, hlavně Eliška Balzerová (zde ještě uvedena jako Havránková), to je skutečně ztělesnění jemné a zároveň silné, až nebezpečné ženské roztomilosti, přitom v těle a s mluvou prosté venkovské dívenky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama