Reklama

Reklama

Soukromý život Miloše Kopeckého

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento dokument je součástí televizního cyklu stanice CS film Ze soukromých archívů, který nahlíží do běžného života známých osobností českého filmu. Díky vášni Miloše Kopeckého pro fotografování a natáčení se zachovalo množství unikátního materiálu. Slovem provází Jana Kopecká.
První díl je zaměřen především na vztah Miloše Kopeckého k ženám, na způsoby relaxace a trávení volných chvil a jeho duševní rovnováhu.
Ve druhé části dokumentu se zaměříme na Miloše Kopeckého především ve vztahu k cestování, podíváme se s ním do Londýna a dokonce na Kubu.
Závěrečný díl mapuje vztah Miloše Kopeckého k jeho kolegům z divadla, především pak jeho velké přátelství s Rudolfem Hrušínským. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před paní Kopeckou. Miloš musel mít úžasné charisma a musel to své paní něčím vynahradit, jinak si to nedokážu vysvětlit. Veliký respekt! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nejsem na chlapy, ale musel jsem si připustit, že Miloš Kopecký v sobě něco měl a věřím, že to na ženy fungovalo jako magnet. Ten jeho pohled a s těmi vousy na bradě vypadal naskutečně charismaticky. Rodinné černobílé snímky komentuje paní Kopecká a trochu mne mrzelo, že to místy působilo jako by je sama viděla od šedesátých let poprvé. Místy ani něvěděla pořádně kde co bylo točeno. Jako chápal bych to kdyby přišla vnoučata, vytáhla film ze zaprášené bedny na půdě a chtěla ho pustit. Ale tohle byl dokument, tak proč to nebylo připraveno? Já vždycky ze starých fotek a starých nahrávek různých home videí, kde jsou lidé z mé rodiny nebo mého okolí, kteří už dnes nežijí...zkrátka já z toho vždycky chytím takovou mírnou melancholii až depku. A nejinak tomu bylo i u těchto záběrů. ale bohudíky za ně. Bohudíky za každou fotografii, filmové okénko, kresbu... zkrátka vše co času vytrhlo kratičký moment z jeho nekonečnosti a proudu zapomnění. Dokumentstojí za vidění, protože tady je pan Kopecký k vidění jinak. Ve své přirozené podobě, jako obyčejný člověk. Udivilo mne, že trpěl depresemi, že si je léčil na psychiatrii elktrickými šoky... Zkrátka asi každý velký duch má i své stinné stránky. Muselo to být pro něj náročné, ve filmech bavit a být šarmantním mužem ve společnosti, zatímco doma na chatě trávit celé dny sám v dobrovolné izolaci bez zájmu o okolí. * * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Miloš behind the scenes. Miloš, jako obyčejný člověk. Žijící, cestující a užívající si svého života. Soukromé záběry komentované jeho manželkou fanoušky tvůrce určitě zaujmou. Pro ostatní jen průměrně zpestřený pohled do jeho soukromí. Některé informace zde zazní několikrát a celý dokument provází monotonní melodie. Od CSfilmu jsem čekal daleko detailnější zpracování, rozhodně ne jen sestříhaný soukromý archiv. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se ve třetím dílu dost věcí opakovalo a stará Kopecká občas ani neví co blábolí, ale i tak zajímavé nahlédnutí do života jednoho z nejlepších českých herců. Jo a ten uplně nejlepší se kvůli němu i porval:D ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem docela problém, jak tenhle dokument ohodnotit. Na jedné straně jsou záběry a vzpomínky unikátní a film má určitou vypovídací hodnotu. Ovšem na druhé straně jsou záběry strašně nekvalitní. Ani by to snad tak nevadilo, kdyby to bylo způsobeno jen starým filmovým materiálem. S tím by se asi nic dělat nedalo. Ale záběry jsou tak příšerně špinavé, že je to opravdu hrůza. To nemohl CS film (pro který se film natáčel) zajistit alespoň minimální vyčištění? Práci "kameramanů" nemá cenu hodnotit. Pořizovali si záběry pro sebe a tak si je taky dělali podle svého. Že je kamera roztěkaná a záběry rozmazané, je sice pravda, ale určitě stojí za shlédnutí. Mě samozřejmě nejvíce potěšilo 75 sekund věnovaných Olze Schoberové. Byla jako vždy úchvatná. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Ten třetí díl... to mělo být jako co? Z 90% opakování informací a záběrů z předešlých dvou dílů (hlavně z toho druhého), a to v nepříliš odlišných variacích, které těžko můžou duplicitu zamaskovat. "Vrcholem" je pak doslovné opakování asi desetiminutové pasáže o návštěvách u Rudolfa Hrušínského a jeho rodiny na chatě u Plané nad Lužnicí. Námět, scénář, střih i režii všech tří dílů má přitom na svědomí jeden a tentýž člověk - jak je potom něco takového vůbec možné? A jak je možné, že to nevadilo nikomu z CS filmu, kde výsledek musel přece projít nějakou schvalovačkou? Jednu hvězdičku dávám za zdrojový materiál, a to i přes to, že s ním bylo naloženo velmi hanebně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vidíme zajímavé střípky ze života Kopeckých. Také se dozvíme něco o jeho depresích a vztahu k ženám - samozřejmě kladném. Komentář Jany Kopecké je mnohdy ovšem lehce zmatečný a hlavně jí několikrát je špatně rozumět. Zajímavé to rozhodně ovšem je. ()

Reklama

Reklama