Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když někdo obsadí do hlavní role hororu takovou kočku jako je Annabelle, těžko může čekat, že se budu bát. I když jsem si párkrát cvrknul do kalhot, většinu času jsem akorát tak přemýšlel, jak bych ji chránil a odváděl její myšlenky na mě. Co se Annabelle panenky týče, ta je už ták profláknutá, že ani trochu nerozumím tomu, proč se Leonetti vůbec obtěžuje s takovouhle pohádkou. Tři lekačky v hororu je totéž co tři minuty s Miou. Žalostně málo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak, rozhodně jsem návštěvu kina plánoval nebot podobné, novodobé horory mám moc rád. Zejména Wanové Insidiousy, V zajetí démonů atd. Respektive lekačky a prostředí odehrávájící po domě mě opravdu bere. Už teda vzniklo dost podobných filmů, takže jak se říká: všeho moc škodí. No, zde to ještě šlo, sice kvalita už byla o něco slabší, Wan to přeci jen tentokrát nebyl, navíc jak už jsem psal, potenciál a horory odehrávájící se převážně po domě, to už je něco využitého. Přesto mi tento kousek sedl a určitě se k němu ještě někdy vrátím. Vlastně nám to nepřinese nic extra nového. Máme tu obyčejný příběh o mladém páru, který byl obyčejný, ale tak hezky pojat, že mě oba herci bavili a rozhodně jsem se ani na minutu nenudil. Tempo filmu je dost pozvolné na relativně krátkou stopáž, ale to vůbec nevadí. Úvod nám jasně řekne, že toto o rok předchází děj V zajetí démonů a na úplném konci filmu nám to ještě jednou krátkou scénou připomene, což je taky menším plusem. Začátek je docela pěkný, nějaká ta krev, hned jsem se obával o těhotnou manželku a to pokračuje pak v další scéně, kdy už jsem si myslel, že dojde k nejhoršímu. No, nechci tu spolerovat. Lekačky zde jsou a občas jsem se pěkne leknul, takže to chválím. Nějaká ta napínavost a sklíčenost se zde také najde, resp hororové prvky, ikdyž o dost v menším ražení. Takže Wan to bohužel není. Celkový hororový nádech je slabší, ale velkou chybou to nebylo. Furt se něco dělo, i závěr byl povedený, sice jednoduchý a povedený. Hudba od Bishary byla opět vydařená. A to v klidných scénách. Hlavní dva herci byly oba v pohodě a i ten zbytek. Po skončení kina jsem dlouho zvažoval zdali mám dát 3* nebo 4*. Procentuální balancování bylo u mě tak na 65-70%. Nakonec jsem si vše v hlavě přebral a vzhledem tomu, že mám podobné filmy rád a že je toto i lehce související a zapadající film k V zajetí démonů a že film neměl žádnou výraznou chybu, tak jsem nakonec protekčně zvolil vyšší hodnocení a vůbec se za to nestydím. Ještě se k filmu minimálně jednou vrátím. Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horor momentálně prožívá silný "odšťavňovací mód", protože z osmdesáti procent to jsou buď found footages, duchařiny, sequely, remaky nebo spin-offy. Třeba jako zrovna Annabelle. Pásový produkt z "továrny na sny", který doluje zbytky zlatých valounů z jiných úspěšných duchařin, zejména z těch Wanových. Další setkání s posedlou panenkou je však natolik zbytečné, že díky ní ztratíte chuť na další The Conjuring. Příběh je naprosto zaměnitelný s jakýmkoli jiným z daného subžárnu a celkový teror hlavní hrdinky se smrskl na dvě nebo tři povedené bubu scény. Škoda. (40%) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokusu o horor funguje pár lekaček. Člověk se lekne zejména díky velmi kvalitnímu a hlasitému zvukovému doprovodu. Snad jednou se mi dokonce prohnaly zimomriavky po zádech. Zbytek je hrůza a děs, nebo také 95 minut nudné hry na nuděnou. Scénář musel psát človíček, který byl dlouhodobě minimálně na piku. Celý projekt byl evidentně svěřen do rukou amatérů, když budete odvážní a nakouknete na jejich filmografie a dost jasně se ukázalo, že to nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Příběh je neuvěřitelně nezáživná až těžce debilní záležitost. Celý film tak hrozně trpí a diváci bohužel s ním. Atmosféra místy na diváka hodila očko, ale co to bylo platné, když jsem se asi milionkrát přistihl, že myslím na něco úplně jiného a nevěnuji snímku takřka žádnou pozornost. Znovu se zopakuji. Průser tohoto snímku tkví v tom, že těžce nezvládá diváky alespoň malinko vtáhnout do děje. Bez zaujetí jsem se párkrát lekl. A co si vlastně budeme nalhávat. Samotná panenka byla v tomto filmu těžce k hovnu, neboť houslila asi tak 66. housle. Kdyby ve filmu chyběla, divák by si toho snad ani nevšiml. Ano, takhle těžce nepodstatná hlavní rekvizita tohoto nezdařeného pokusu o film, skutečně je. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John R. Leonetti v tomto hororovom svete (Annabelle, Conjuring) vymenil kameramanskú výplatu za režisérsku a nebola to zla výmena. Leonetti vás dokáže držať v napätí a vystrašiť vás slušnými lakačkami, ale s príbehu a scenáru viac nevyťaží a tak sa Annabelle plazí pri slušnom nadpriemere. V dnešnej dobe jeden s tých lepších obyčajných hororov. 60% - 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení probíhalo v Langham Apartments, Los Angeles, Kalifornii a USA. (Terva)
  • Bábika Raggedy Ann bola predstavená verejnosti v roku 1918 v knihe "Raggedy Ann Stories". Meno bábiky je spojením mien dvoch básní amerického spisovateľa Jamesa Whitcomba Rileyho- "The Raggedy Man" a "Little Orphant Annie". V súčasnosti vlastní hlavnú licenciu na bábiku spoločnosť Hasbro. (Raccoon.city)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama