Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V roce 2013 byl natočen výborný horor "V zajetí démonů" na jehož úspěchu se nyní chtějí svézt tvůrci tohoto nevýrazného hororu, který přináší přesně to co jsem původně očekávat právě od "V zajetí démonů". Tvůrci si z jmenovaného snímku vypůjčili ošklivou panenku, která není pouhou hračkou a rozehrávají typickou srágorovnu s lacinými lekačkami, tunami scénaristických nesmyslů a příšernými herci. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavou, i celým tahákem tohoto hororu je bezesporu Annabelle. Jedna i druhá. Ta jedna je pohledná blondýnka, s krásnýma očima a ta druhá je děsivá panenka, o níž jsem celou dobu přemýšlela, jak je možný, že chce někdo něco takového mít dobrovolně vůbec doma:) Další, a také hlavní hvězdou snímku, je klišé. Myslím, že Annabelle je přehlídkou té nejpředvídatelnější hromady klišé a otřepaných schémat, za poslední dobu. Jedno klišé se kupí na druhé a divák tak může s přehledem odhadovat děj na nějaké ty minuty dopředu. Pravda, pár lekaček mě opravdu slušně vylekalo, ale tuctovost snímku zvítězila téměř nad vším ostatním. Kdo by řekl, že v takovém filmu bude hrát i Michael York:) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo až tak hrozný jak jsem čekal. Po některých hodnoceních a komentech tady by se jeden nechal odradit, ale všichni trochu znalí už tu vědí, že Flipnic je arogantní borec dělající si svým komentářem akorát reklamu jakej je drsňák co všechno zná a všechno viděl no a Bluntman je prostě takzvanej artovej kritik co nerozumí normálním diváckým filmům víme? No já co se týče současnýho hororu jsem taky skeptickej, ale sebral jsem veškerou odvahu a vyrazil na to no a určitě to mohlo dopadnout hůř. Neřeknu nic objevnýho když budu konstatovat, že je to horor založenej na lekačkách a trochu se přiživující na Conjuringu. Prvních 5 minut jsem si dokonce myslel jestli nám omylem nepustili Conjuring, ale pak už to jde naštěstí vlastní cestou. Občas se nějaká ta lekačka fakt povedla, že jsem sebou trhnul. Ono u takovýho filmu určitě pomůže i kino z dobrým zvukem a hned je zážitek o něco lepší. Problém je, že kromě lekaček nemá Annabele co nabídnout na rozdíl od Conjuringu kde mě bavil celej příběh a všechno okolo, tak tady jsem při nehororových scénách zíval nudou. Konec je celkem přímočarej, ale zase kurevsky předvídatelnej a dost odfláknutej. Takže postavím se k tomu asi tak, že je to duchařská jednohubka co, ale mohla skončit velkým průserem jako např totálně nudnej Oculus kterej se navíc bral hrozně vážně. Annabele přeci jenom pár odlehčených scén na pousmání má nebere se až tak vážně ani si nehraje na horor roku, tak proč tomu to průměrný hodnocení nestřelit. Akorát teda nemůžu si pomoct, ale ta panenka mi nepřišla děsivá ani náhodou. Spíš srandovní. Nicméně jako celek...dejme tomu.50% ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle kusu jsem se dlouho vyhýbal... a měl jsem v tom pokračovat... Annabelle je dokonalý příklad špatného hororu, který selhává ve všech směrech a který své popularitě vděčí jen obrovské mediálně-propagační masáži založené na čím dál tím populárnějším jméně Jamese Wana... Leonetti již dvě dekády spolehlivě dokazuje, že i když je slušný kameraman, jako režisér stojí za hovno... Není schopen vybudovat ani ždibek hororové atmosféry, lekačky naprosto nefungují, hudba, které by měla vyvolávat alespoň trochu napětí je více než cokoliv jiného neskutečně otravná... Výběr herců se také nepovedl a o scénáři snad nelze ani mluvit... Takže za mě zkurvená sračka, o které již nikdy nechci ani slyšet... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 71. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama