Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (588)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě okouzlil krásou Blake Lively, jakož i samotným námětem. Zcela originální ten nápad sice není - s nestárnoucí hrdinkou přišel už v r. 1922 Karel Čapek ve své hře Věc Makropulos - ale zpracován je zde podle mě neobyčejně působivě. Divácký zážitek mi sice mírně kalilo obsazení 2 hlavních mužských postav - Michiel Huisman ani Harrison Ford rozhodně nepatří mezi mé herecké oblíbence, a zvláště ten Huisman mi tedy vadil hodně - a stejně tak jsem jako mírně otravný shledal voiceover vševědoucího vypravěče na začátku a na konci - ale jinak jsem z toho byl prostě nadšený a dojatý. Tak hezká role musí být podle mě snem každé herečky a Blake Lively je v ní zcela úchvatná. Už kvůli ní nemohu nehodnotit plným počtem. UPDATE 30.10.2019 - Strašně mě to bavilo i na podruhé, postava Adaline je prostě neodolatelná - mj. kvůli těm výhodám, které jí přinesla její dlouhověkost (plynulé ovládání několika jazyků, excelentní znalosti historie...). V tom hereckém ztvárnění Blake Lively je to láska na první pohled, které nejde odolat. Nově mi sice trochu přišlo, že filmařsky to zas tak zdařile natočené není (ve své podstatě je to veskrze klasická romantická látka o tom, jak se v závěru dají konečně dohromady muž a žena, všem překážkám navzdory - tou hlavní překážkou je zde právě ona dlouhověkost, která se nakonec sama vyřeší), a dojem z filmu i dost oslabil nevalný český televizní dabing, v němž jsem to podruhé viděl, a ten finální voiceover je tam vyloženě směšný, ale toto všechno stále považuji jen za malicherné výtky, a osobně na ten film nedám dopustit - už proto, jak moc se mi trefil do vkusu a jak skvělý únik od reality představuje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Navždy mladá je parádny, fascinujúci film. Vôbec som mu neveril a absolútne sa mi ho nechcelo pozerať, ale potom som sa odhodlal a bolo to geniálne a keď som si po rokoch dal reprízu, bolo to ešte geniálnejšie. Blake Lively si tento film určite dá časom zarámovať a nech už v živote bude hrať v čomkoľvek, toto bude už navždy hodnotené ako jeden z jej najlepších hereckých výkonov (samozrejme po boku báječného Smrtiaceho prílivu). Ostatní sú tiež skvelí, ale nie až tak, ako ona, hoci každá postava urobí niečo úžasné, nečakané alebo niečo iné, čo vás dostane. Scenár je absolútne božský; upísal by som dušu diablovi za to, ak by som raz niečo také dokázal napísať (dcéra). Spomenúť musím fantastickú, zvláštnu, hypnotickú, snovú a nádherne mysterióznu atmosféru, ktorá sa ťahá naprieč celou snímkou. Do toho tony citov, nechýba humor, silné a nezabudnuteľné momenty, ktoré vám vytvoria zimomriavky na koži a slzy v očiach (pes, sivý vlas, oživovanie, meteorit, stretnutie po desaťročiach). Nevidím dôvod nenapáliť tomu rovnú stovku. Bez debaty jeden z najlepších filmov roka (ak nie desaťročia). ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase často pálím pět hvězd, jenže když já koukám na taaak dobré filmy! :) zrovna Age of Adaline je naprostý skvost a to jsem filmu zprvu vůbec nevěřil a doslechl se o něm hlavně kvůli dvojníkovi Harrisona Forda. Přitom hlavní Blake Lively je boží (díky bohu za neobsazení Heigl), skvěle podporuje kouzelný příběh a naprosto do něj sedí ať už jí vidíme v jakékoliv historické éře. A pak je tu právě legendární Ford, který po dlouhé době nepůsobí ani trochu znuděně a procítěně se ujmul zhrzené role, které dodal potřebnou hloubku a na to navazující emoce. A v neposlední řadě ten skvělý casting jeho mladšího já..ne že bych ho hned obsadil do Star Wars, ale zde svůj prostor zaujímá dokonale. Celkově velice milé překvapení a rozhodně si film za nějakou dobu pustím znovu..10/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně vykradený The Man from Earth, jen namísto filosofie na téma věčného života přichází tento film s romantikou. A to romantikou poměrně vkusnou, i když občas trochu studenou a akademickou. Myslím, že by podobným příběhům prospělo nechat postavy sáhnout si víc na dno a tím pádem moci více přemýšlet o svých citech, o ztrátách, o tom, co je pro ně důležité a čeho se dokážou vzdát nebo čeho se naopak vzdát nechtějí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc hezký film. Inteligentní rozprávka o údělu lásky a nevyhnutelnosti v lidském životě, která chytne za srdce nejen slaďoučkým příběhem s citlivě zakomponovanou sci-fi zápletkou, ale především svou magickou atmosférou osudovosti a jednoduchým, leč působivým a autorsky silným vypravěčstvím. Ve výsledku nepřeslazené, vkusné a moc, moc, moc dojemné. Plus nádherná Blake Lively a věčný sympaťák Ford... 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V traileri sa objavuje fragment piesne americkej speváčky Lany Del Rey. Skladba sa neobjavila vo filme ani na soundtracku. Dodnes nie je vydaná. (Arsenal83)
  • Dátum narodenia Adaline na falošných preukazoch totožnosti, ktoré vyzdvihne na začiatku filmu, sú v skutočnosti rovnaké ako narodeniny samotnej Blake Lively, 25. augusta, s rozdielom iba jedného roka (1986 vo filme, Lively sa narodila v roku 1987). (Arsenal83)
  • Anthony Ingruber získal svou roli také díky videu na YouTube, kde dokonale imituje Hana Sola z Hvězdných válek, která je asi nejslavnější postavou Harrisona Forda. Režiséra zaujalo video natolik, že se zalobboval u produkce za jeho obsazení do role mladého Williama. (pusheen)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama