Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (591)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na typicky ženském románku je možná nejzajímavější fakt, že ho přivedli na svět muži. Scénář napsali autor dvou Smrtonosných zbraní J. Mills Goodloe a surfař Salvador Paskowitz, režii měl dvaatřicetiletý Lee Toland Krieger. Možná právě díky pánské sestavě se filmu dostalo vkusné citové zdrženlivosti, poměrně nesentimentální uměřenosti, ale také nevzrušivosti. Základ zápletky v duchu Věci Makropulos ani způsob vyprávění se skoky napříč časem není příliš objevný. Úhledná dáma, jíž herečka Blake Lively poskytuje pouze nezbytné minimum osobitých rysů, se blíží třicítce. Už osmdesát let. Po autonehodě, kdy skončila v ledové vodě, se totiž její stárnutí zastavilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný romantický film s nádechem magie a sympatickou Blake Lively. Zajímavý nápad, který se v počátku, díky výbornému vypravěči představí, dostává postupně větší a větší spád. Ovšem až po příchodu Harrisona Forda, jenž si zde střihl roli ušitou přesně na tělo, přichází ta pravá zápletka a strhující drama. Celkově zde není moc co vytknout, ale kromě poslední třetiny snímku, není ani moc co zapamatovatelného vypíchnout. /75%/ (Kino - Prom.) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Roky, milenci a sklenky vína - tři věci, které by se nikdy neměly počítat. Po dlouhé době romantická záležitost, která splnila má vysoká očekávání. O Blake Lively značně pochybuji, vždycky jsem byla toho názoru, že je to herečka dvou výrazů, která umí maximálně svůdně zavlnit boky. Na jejím místě si v tomto počinu umím představit milion lepších hereček, ale musím říct, že k mému překvapení to sehrála dobře. Ne znamenitě, ne nadprůměrně, ale dobře. Její postava byla pohotová a opravdu působila jako stará nesmrtelná duše. Vyzdvihnout každopádně musím především dojemný příběh a Daaria... tedy, Huismana. Tomu bych klidně věnovala celou svou (ne)smrtelnou existenci. Žádná hluchá místa, únosná dávka klišé a velice příjemný děj. Kromě toho se mi líbilo pár originálních randících nápadů ("vezmu tě na místo, na kterém jsi ještě nebyla" a darování "květin" - tedy tří knih, které mají v názvu květiny). Tak to má vypadat! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nádhera. Romantický žáner a hlavne z americkej produkcie síce určite nepatrí medzi moje najobľúbenejšie, ale z Age of Adaline som mal pocit, že by to nemuselo byť zlé a navyše to trochu ozvláštňuje aj ten doplnkový, prakticky až fantasy prvok so starnutím, kvôli čomu som tomu skúsil dať šancu a s výsledkom som teda mimoriadne spokojný. Dejovo to síce mohlo byť aj o niečo prepracovanejšie, občas som mal pocit, že sa tu toho vlastne ani až tak moc nedeje a pripomína to štandardnú žánrovku, ale má to úžasnú atmosféru, hlavne už rozbehová úvodná štvrťhodina si ma dokonalo podmanila, svojim štýlom mi propomenula niekoľko mojich obľúbených filmov a tak mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť. K tomu je to perfektne natočené, tu som si vizuál nadmieru užíval, film sprevádza veľmi príjemná hudba a veľkým plusom je aj obsadenie. V prvom rade hlavná hrdinka Blake Lively je tu nesmierne sympatická a tak som si celý čas prial, aby jej to vyšlo čo najlepšie, nesklame ani jej priateľ a po veľmi dlhej dobe ma zaujal aj Harrison Ford. Samotná romantika je tu podaná úplne ideálne, takže ani s týmto nemám problém. Takže to jediné, čo by som tu ešte uvítal je viac takých tých doplnkových scén, aké boli hlavne v úvodnej štvrťhodine, ale aj tak som nadšený, Age of adaline je zatiaľ najlepší film, aký som tento rok videl a s radosťou si ho pozriem znovu. 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • William (Harrison Ford) vlastní Jeep Grand Cherokee Laredo, model, který se vyráběl od roku 2004. Když si Ellis (Michiel Huisman) vezme jeho auto, aby se vydal za Adaline (Blake Lively), je vidět, že je to ten samý model. Ale chvíli na to, v nočních scénách, je evidentní, že řídí novější model, facelift vyráběný od roku 2014, který vypadá úplne jinak. (Frki16)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama