Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (590)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo. Vizuálne nádherné, veľmi dobre zrežírované ale bohužiaľ takto parádny námet si zaslúžil viac než telenovelovú kostru. Filmu síce chvíľu trvá pokiaľ sa úplne nakopne, pretože Blake Lively nedokáže svoju postavu predať na 100% ale s príchodom Harrisona Forda na scénu sa to omnoho zlepší. V drujej polovici je to už tá silná osudová romanca, ktorá dokáže dojať a potešiť aj napriek tomu, že trailery opäť raz vykecali príliš. Výborná žánrovka, ktorá síce nedosahuje peckovosti Notebooku alebo Legendy o vášni ale nejaké blbé P.S. I love you alebo Dear John strčí v pohode do vrecka. Stále však zamrzí, že takto skvelý nápad bol spracovaný ako klasická romantika s jasne danou cieľovkou a nemá vyššie ambície ( skôr než k Benjaminovi Buttonovi to má bližšie ku Time Traveller´s Wife). Veľmi silných 7/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

…PO ROKU INTENZIVNÍHO STUDIA, BYLA ADALINE BOWMANOVÁ NUCENÁ UZNAT FAKT, ŽE JEJÍ STAV NELZE VĚDECKY VYSVĚTLIT… /// V roce 1937 se Adaline stalo něco neuvěřitelnýho. A teď má podobnou prekérku jako Russell Edwin Nash (říkám podobnou!). A tak si žije s tím svým tajemstvím, vypravěč to vodvypráví (obrázky ukážou) a atmosféru to má moc hezkou. A to se ještě ani neobjevil Ellis, aby to získalo romantickej šmrnc. Složitosti života začnou převyšovat radosti a díky sympatický Blake Lively (fakt na těch 107 nevypadá!) vnímám tu živoucí radost. Škoda, že nevymysleli originálnější závěr. Přeci jen tenhle, na způsob absolutního řidiče (to je ten, kterej se narodil i zemřel při gumovým defektu), ubírá na kouzlu. Pohádka pro dospělý ve stylu Benjamina Buttona, u který se dá s klidem upustit kroupa. Navíc je zajímavý, jak tomu holky dávaj 3* a kluci jdou vejš. Že by za to mohla Blake Lively? (U mě rozhodně!) Že by holky nevěřily na zázračný zjevení romantickýho chlapa? (Tak já…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Po staletí mám jen jednu fotku. 2.) První šedivej vlas jsem našla ve 107 letech. 3.) Thx za titule „Mummy, Sarinka a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu pěkně, i to že byl Ellis trochu vtěrka bych přežila, nebo to tak hrozné stalkerování jako ve Stmívání, ale pak to své kouzlo ztratilo. I přes všechny ty krásné obrazy a prostředí, i přes příjemný hlas vypravěče to nakonec skončilo dost fádně a mé nadšení z pěkného začátku velmi ochladlo. V podstatě vše, co se dělo od té chvíle, co obrátila auto, stálo za starou bačkoru. Pěkný romantický snímek, slabá Makropulos, ze kterého se nakonec vyklube něco naprosto průměrného, ačkoliv to mělo šanci vybočit. Nemluvě o tom, že jsem to vlastně ústřednímu páru nepřála - ne takhle, ne tak zbrkle. Nakonec mi přišlo, že víc milovala jeho tátu, ale to zřejmě bylo tím, že Ford je prostě mnohem lepší herec než Huisman. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný romantický film s nádechem magie a sympatickou Blake Lively. Zajímavý nápad, který se v počátku, díky výbornému vypravěči představí, dostává postupně větší a větší spád. Ovšem až po příchodu Harrisona Forda, jenž si zde střihl roli ušitou přesně na tělo, přichází ta pravá zápletka a strhující drama. Celkově zde není moc co vytknout, ale kromě poslední třetiny snímku, není ani moc co zapamatovatelného vypíchnout. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Na návštěvě u Ellisových rodičů hrají deskovou hru. Poté, později večer, Elis (Michiel Huisman) s někým telefonuje a přijde k němu Jenny (Blake Lively). Zezadu ho obejme a vezme mu skleničku s pitím. Pak s ní odejde, ale v následném záběru má Elis skleničku opět vedle sebe na stole. (JessiBrikker)
  • Hoci sa filmu odohráva v kalifornskom San Franciscu, filmári pracovali výlučne v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Film sa natáčal od 10. marca do 5. mája 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama