Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

joker.george 

všechny recenze uživatele

S Bondem má seriál pramálo společného a stejně pomálu se jím nechává inspirovat. A to by byly plusové body, kdyby tedy dokázal obstát jako samostatné dílo a neměl tu zbytečnou a otravnou romantickou linku. Nad vodou ho tak drží pouze Flemingova fantazie a nápady a také to, že se s každou epizodou dostaví jisté zlepšení. Čtyři díly jsou v tomto případě ideální počet. ()

Flaveus 

všechny recenze uživatele

Tahle role Cooperovi vyloženě sedla, jakož i několika dalším hercům, hlavně Anně Chancellor, která je v roli "sekretářky" vynikající. Na můj vkus je to krátké a myslím, že více dílů by neuškodilo. Krásně by se dal děj rozvinout na reálném historickém pozadí. Ale jak jsem již zmínil, největší plus je herecké obsazení. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že mi BBC poví něco zajímavého o tvůrci Bondovek. Nakonec jsem se málem unudil u tisíce milostných scén, kde vrcholem byl  snad třetí díl. Tam se myšlenka celého čtyřdílného seriálu projevila snad nejvíc. Tvůrci se ji totiž rozhodli pojmout jak z akčního hlediska, tak z toho romantického. Akční hledisko by úplně zlé nebylo, ale ta romantika, to je v tomhle případě čirý zlo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Minisérie poměrně dost o ničem, nikam směřující, nic neříkající. Stačila by i druhá půlka prvního dílu a díl poslední pro jeden stejně nic neříkající smyšlený film plný narážek na postavu Iana Fleminga a jeho rodinných příslušníků a vznik Bondovek. Musím uznat, že třetí hvězdu bych asi dal, kdyby si to Ian rozdal ještě i s jedním nebo lépe oběma admirály, to tam vysloveně chybělo. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nečekal, že mě finální díl tak zklame - nestalo se to u mnoha seriálů, které jsem si oblíbil. Po prvních třech dílech, které byly našlapané až po střechu sakrasmem a drsňáctvím nám tu přichází poslední, který je našlapaný jenom na oko. Ve skutečnosti tady máme velice nemastnou a neslanou romanci, podivnou akci za nepřátelskými liniemi a vlastně žádnou závěrečnou katarzi. Místo ostrovtipu, kterým minisérie překypuje, dostáváme konec, který jakoby napsal někdo úplně jiný než všechny předchozí díly a jen použil stejné herce. A za ten poslední díl musím dát hvězdu dolů a podotknout "jen" 70%. ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama