Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Poslední přežije je tak průměrný film, až je to do očí bijící. Něco podobného (vlastně stejného) jsem viděl snad už 100x, akorát s jiným obsazením. Ve výsledku by mi tohle ani tak nevadilo, ale v tomto filmu jsou postavy mdlé a necharismatické. Celé to zachraňuje jen Pierce Brosnan. I samotný příběh by za určitých okolností byl snesitelný, ale v tomto případě jsem se místy i nudil. Jak se říká, když děláš totéž, není to totéž a v tomto případě v tom horším případě. Pro Brosnana jednu hvězdu přidávám, ale jinak je film je v tomhle případě průměr spíš podprůměrem. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan by byl jako záporák fajn. Měl však smůlu, že vyfasoval debilně napsanou postavu zabijáka, kterej by potřeboval intenzivní trénink na střelnici. Věčně unikající diplomatka, která snad na všechno přijde díky náhodám (jenom tak narazit v New Yorku na někoho, koho zrovna hledáte, je už fakt kumšt) nebo invalidní důchodkyně na vozejčku v roli IT experta taky ničemu nepomůžou. Je paradoxní, že snímek, kterej vykresluje bezpečnostní složky jako poměrně neschopný organizace, je zakončenej agitkou na 11. září, která naopak vyzdvihuje spolehlivost bezpečnostních složek. No, jenže minimálně finále dává podobnej (ne)smysl. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj niektore bourneovky majú scenár tupý ako bagandža, ale stále majú drajv. V Posledný prežije je však tak veľa blbostí, že film nedokáže gradovať (Šéfka bezpečnosti nevie, že má v ID karte sledovaci čip? A pri prvej príležitosti sa nechá natočiť na video s vražednou zbraňou v ruke? A potom ide do bytu zavraždeného? A po čo? Po nič. Len aby ju tam našiel zabijak...). McTeigue stále viac ukazuje, že či už s Wachowskimi alebo bez nich, je len béčkový režisér a V AKO VENDETA bol malý zázrak. Akcia nevýrazná, Brosnanova úloha nedotiahnutá a de facto neschopná. Kopa chýb (ktoré by sa dali ľahko odstrániť) degradujú tento triler medzi video béčka. THE NOVEMBER MAN nemal omnoho vyššie IQ, ale mňa potešil, lebo z neho sálala určitá vášeň pre žáner, Survivor je len taký trikrát vylúhovaný pigi čaj... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pane bože zač mě trestáš... Říkal jsem si nejdřív co tu má zase ta banda kverulantská za problém, ale musím jim dát tentokrát za pravdu. Tohle se vážně nepovedlo. Je mi líto Pierce který dokázal, že ani jako chladnokrevný zabiják v obleku by se neztratil, ale jeho místy extrémní neschopnost je až zarážející. Ok dokázal bych ještě v rámci dějových klišé odpustit, že nemůže po celej film nahnat a zabít jednu nehorázně šikovnou puťku která evidentně moc akčních schopností nepobrala, ale ten konec to už je totální parodie a já souhlasím z Lacem, že v tomto případě dostal záporák co si zasluhoval. Škoda mohlo to dopadnout o dost líp, ale holt není každý den posvícení. Každopádně Pierce má na víc o tom není sporu. Snad se příště pochlapí.30% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, je to snímek ryze vlastenecký a takřka oslavný, což potvrzuje epilog o tom kolika teroristickým útokům bylo v NY po 11. září zabráněno. Příběh začíná přísnými kontrolami na letištích, což zavání realismem, ale velmi záhy se to zvrátí do velmi známé šablony, takže následně započne dějová linka ničím nepřekvapující a naprosto předvídatelná. Milla Jovovich v roli dosti nezvyklé, neboť taková ženskost by se u ní po sérii snímků ´Resident Evil´ už snad ani nečekala. Postava bezpečnostní expertky kterou tu ztvárňuje, ale viditelně kypí jistou naivitou, takže je dosti podivné, jaká drsňačka se z ní na konci najednou stane. Pierce Brosnan v roli drsného a nechybujícího nájemného vraha dosti překvapil. Doplácí však na příšerný scénář, který ho nechá zemřít pod ruky právě oné naivní bezpečnostní expertky. Závěrečný souboj mezi nimi tak budí spíše posměch, než nějaké napětí. Děj je velmi trhaný a místy nepochopitelný. Vypadá to, že si nad tím nikdo moc hlavu nelámal. Je tu zkrátka velmi mnoho nelogičností a tak vzniká otázka, za jakých podmínek tohle vůbec vznikalo. Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Jen v jednom mě to přeci jen přesvědčilo. Až zase někdy budu číst po teroristickém útoku článek jak o tom vláda věděla a nic proti tomu neprovedla, vzpomenu si na tento film. Tady je mimo jiné ukázáno, jak vláda v takových případech pracuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama