Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (785)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smrt a zohavení. Potraviny vydané na pospas Bohům v boji proti víře, která toliko let určovala jejich poslání... Kdo by řekl, že letní blockbusterovou sezónu potáhnou filmy od Setha Rogena a Simona Pegga (opravdu, letošní léto stálo na Star Treku a Sausage Party), ale díky bohu za to. Originalitu a kvalitu dokážou doručit už asi jen oni. Podařilo se vytvořit další klasiku. Bezskrupulózní animák plný nadávek a zvrhlých sexuálních odkazů, o smyslu víry a společenství, kamarádství i moderních vstazích. Nevídanou smršt nápadů (ne vždy plně využitých) s potenciálem pomalu na seriál, těch regálů je moc. Dokonale zmáknuté charaktery personifikující různé pohledy víry i skvělé vysvětlení konceptu náboženství sice trochu mizí ve snaze jít na ruku dnešní době, ale to poselství tam je. Výborné vtipy, povedené titulky. Těším se na nášup. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak pro mě spíš lehký zklamání a promarněný potenciál. Ne, že bych se vyloženě nudil, nebo by mě tenhle druh humoru pohoršoval, ale když se furt jenom v lehkých obměnách opakují dokola ty stále stejný přisprostlý fóry, tak to začne časem nudit a upadat do stereotypu. Jako pár nářezových situací a hlášek se tu najde, ale nezbavím se dojmu, že se z toho teda dalo kurevsky víc vytěžit. Nejvtipnější byl nakonec závěrečný titulek přeložil : František Piči Fuka. To o něčem vypovídá...55% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hahah. Konečně pořádně sprostý digi animák, kde Rogen a spol. našli způsob jak obejít cenzuru a ujet si na nápaditym tripu prasáren. Pokud se s takovou frekvencí poperete a neztratíte zájem po 20 minutách, nebo nejste upjatá píča, nebo na to nedíváte v nevhodný společnosti (pak přeju příjemný trapný chvilky a ošívání se), je SAUSAGE PARTY fajnová sranda. Kde jinde uvidíte jako hlavního záporáka nasranou, nadrženou vaginální sprchu? Joo... Nehodlám v tom hledat na prdelní slohovku hluboký anti-konzumní poselství a přesahy - naserte si. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvělá (a velmi odvážná) parodie filmových klišé, charakterových archetypů, stereotypů, a současně výborná satira na všelijaká náboženství a ideologie. Je to až moc chytré, nápadité a promyšlené na to, aby to bylo považováno jen za "dobrou vulgární komedii" (některé scény a narážky jsou vysloveně geniální). __ Je to asi jako kdyby Matt Stone a Trey Parker (tvůrci South Parku) natočil svou vlastní (tj. velmi svéráznou a nekorektní) verzi Toy Story (popřípadě skoro jakékoliv jiné libovolné pixarovky)... __ Konzervativním puritánům pochopitelně vstup zakázán, jelikož tohle je učebnicový příklad filmu, jehož tvůrcům není nic svaté, ale přitom to nejsou žádní primitivové, kteří by všem a všemu jen povrchně a lacině nadávali... 90 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ono je určitě fajn a osvěžující zprávou, že někdo přišel s animákem, který neřeší rozněžněnou princeznu nebo vtipného opeřence, nýbrž porci nekorektního humoru. Otázka je, zda to funguje a zda tvůrci zvládnou bavit po celou délku. Nezvládnou. Jít o půlhodinový kousek, ve kterém by bylo to málo, co mi přišlo vtipné a odvážné, tetelil bych se blahem. Být v tomhle světě konzervou, je sakra výhra. Čím déle trvanlivou, tím lépe. Kusy zboží si totiž v regálech obchoďáku naivně myslí, že jakmile si je lidé, které oni sami považují za bohy, vyberou a odnesou, čeká je úplně jiný život. Netuší, že je doma rozkrájí, uvaří, sežerou. Dočkal se i balíček párků s Frankem a pečiva s Brendou. Tihle dva se milují a těší se, že se venku do sebe konečně „zasunou“. Jenže tuhle idylu nabourá zákazníkem vrácená hořčice, která než spáchá sebevraždu, vykládá všem, jež chtějí poslouchat, že je to tam venku krapet jinak. Neúnavný Seth Rogen posbíral několik kámošů a společně napsali animák, ve kterém hraje nadržený párek nebo židovský bagel, a evidentně se u toho bavili. Divák už méně. Animovaný svět jim poskytl dostatečně výživnou půdu, mnohokrát jdou s humorem za hranu, jenže spíš se točí v kruhu a utápějí v samoúčelných scénách, nápadů je dost, ale neudeří tak, jak by mohly a měly. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Jedna z hlavních postav se jmenuje Frank (Seth Rogen), což ovšem není jen jméno, ale také může jit o slangový výraz buď právě pro párek, nebo také pro mužské přirození. (kellne)
  • Podle Setha Rogena (Frank) bylo pro zajištění hvězdného obsazení zásadní angažmá Edwarda Nortona (Sammy Bagel, Jr.). Mnoho dalších herců kývlo když se dozvěděli, že bude ve filmu hrát on. (NIRO)
  • Ve městě Concord byl před promítáním zcela přístupného Hledá se Dory (2016) omylem puštěn trailer tohoto filmu, což nejedno dítě nepochybně zaskočilo. (Melcoiro)

Reklama

Reklama