Reklama

Reklama

Milá Emo, drahá Bětko

  • Česko Milá Emmo, drahá Bobi (více)

Obsahy(1)

Tragický příběh dvou vesnických dívek, které za bývalého režimu vyučovaly ruštinu na jedné základní škole. Zvrat dějin a změna režimu způsobily zrušení ruštiny jako povinného jazyka, a tak aby mohly dál vyučovat, navštěvují večerní kurzy angličtiny. Ze svého platu si nemohou dovolit vlastní byt či pronájem, a tak spolu žijí sedm let v ubytovně. Ema udržuje beznadějný milostný vztah s ženatým ředitelem školy a Bětka se dostává do potíží s policií kvůli prostituci. Zápas obou mladých žen o znovuzískání sociálního postavení, které si tvrdě vydobyly za předešlého režimu, vykreslil Szabó esejistickým, impresivně mozaikovitým stylem. Snímek získal Zvláštní cenu poroty a Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně 1992. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (8)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Civilní pojetí se mi líbilo, nemohla jsem si pomoct, ale stále mi to připomínalo film "Den v Berlíně", ten však ve mně vyvolal větší emoce a byl mi bližší. Challenge Tour 2015 ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"Sociálny" film s dvoma diametrálne odlišnými charaktermi, s dvoma diametrálne odlišnými hereckými prístupmi, s jedným jasným výstupom - BEZNÁDEJ. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama