Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Vášnivý čitateľ Ken Kaneki žije v Tokyu, kde sa medzi ľudmi potulujú aj "ghoulovia", ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako ľudia, čo využívajú k získaniu potravy. Kaneki na to doplatí, keď sa zamiluje do dievčaťa, ktoré je ghoul, hoci on jej skutočnú identitu nepozná. Odhalí ju až v momente, keď ho dievča napadne a pokúsi sa ho zjesť, pretože ghoulovia sa živia na ľudoch a potrava, ktorou sa živia ľudia, im príde nechutná. Avšak zhodou okolností sa stane, že to ona v dôsledku nepozornosti neprežije a lekári sa pokúsia Kanekimu zachrániť život. Aby Kaneki prežil, musia mu voperovať orgány toho dievčaťa. Operácia Kanekiho navždy zmení a vyvolá v ňom nezvyčajné reakcie, ako napríklad nechuť k ľudskému jedlu... (Chinese Ashio)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

Steel32 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho očekávala až moc, takže mě docela mrzí, že to vlastně vůbec nesplnilo moje očekávání. Nebylo to úplně špatný, ale aby mně to nějak extrémně zaujalo, to se říct nedá. Poslední díl byl v podstatě jediný, který mě upřímně bavil a hodnotit něco na základě posledních pár minut posledního dílu se mi zdá jako blbost. Postavy byly taky takový nijaký, tak alespoň ta písnička v openingu se mi líbila. Je to škoda, myslím si, že to mělo mnohem větší potenciál a určitě se z toho dalo vytřískat víc. Jedna pomyslná hvězda navíc za ten konec. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí této první části musím říct, že Tokyo Ghoul má našlápnuto dobře. Už i já jsem se na to začal dívat, i když asi dva roky potom, co se to stalo tak populárním anime. Už od začátku to má zajímavý děj a velmi detailně sledujeme hlavní postavu Kanekiho, který (a to asi nění spoiler) se kvůli jisté události mění z člověka na ghoula. Postupně je viděl, že celý ten svět ghůlů je docela dobře promyšlený a také chápeme, že, stejně jako lidé, se ghůlové mohou dělat na ty dobré a na ty zlé. Anime pokračuje v shounenském stylu, kdy se hlavní hrdina stává stále silnějším (prostě klasika), ale místy mi skoro přišlo, že se anime mohlo vydat i jinou a i poněkud dospělejší nebo spíš vážnější cestou (hlavně po 8. díle). To se tu sice nestalo a popravdě se mi dosud Tokyo Ghoul asi nelíbí tak moc jako některým mým kamarádům, nicméně i já očekávám od 2. části (Tedy Tokyo Ghoul A) jistý pokrok. Jako menší mínus bych tu viděl to, že tu není moc času se pořádně seznámit s některými postavami a tak jsem měl někdy pocit, že se tu něco děje přiliš uspěchaně, ale ve výsledku mi to moc nevadilo. Celé anime jinak doprovází hodně povedený soundtrack a rád bych zvlášť pochválil animaci při západech slunce. Popravdě mi přijde, že při tom si animátoři dali na scéně opravdu záležet a je to zatraceně dobře vidět. Tokyo Ghoul se mi tedy přece jen líbil a už jsem zvědavý na pokračování. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni jsme chtěli vývoj charakteru, ovšem dostalo se nám ubrečeného idiota, který pořád mluví o tom, jak se za každou cenu musí stát silnějším, ovšem dělá pro to kulové a místo toho si jen sedí ve své kavárně s kafíčkem u pusy. Jako u všech těhle (pod)průměrných sezónních záležitostí, po prvních pár dílech si člověk uvědomí, že to ztrácí ten prvotní nádech a jde to do kytek. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prečo toto anime má hlavne dobré začiatky a konce? Moja prvá veta platí aj pre prvú aj druhú sezónu. Prečo sa hneď na toto sťažujem? No lebo keď sa pozerám na anime ako celok nie je tak dobré a keď sa pozriem na konce či začiatky tak tie boli najlepšie. Potom celkový pocit z anime je iný pretože koniec ho upravuje smerom hore. A prvá sezóna mala fakt epické finále a to sa mi páčilo najviac zo všetkého. Je to hlavne škoda pretože Tokyo Ghoul má potenciál a nie je bohužiaľ naplno využitý. Prejdem teraz na hodnotenie prvej sezóny. Súboje sú veľmi kvalitné a dostatočne rozpohybované. Animácia je veľmi pekná a občas aj krásna. Mne osobne sa opening nepáčil, ale to je vec vkusu a ending je lepší. Čo sa týka vyvrcholenia sú v Tokyo Ghoul prvej sezóne v podstate dve. Prvé vyvrcholenie je približne v polovici prvej sezóny a druhé na konci. Charakterov je v anime príliš veľa a niektoré dostávajú hĺbku až v druhej sezóne. Mňa zaujala najprv postava Kamishiro Rize, ale no bohužiaľ viete čo sa stalo ďalej. Kaneki je väčšinou riadne otravný a na to aby ho človek pochopil potrebuje celých dvanásť dielov. Veľká zmena sa stane v podstate na konci prvej sezóny, kde pre mňa nepochopiteľne prichádza úžasná pasáž, ktorá ide do hĺbky myšlienok hlavného hrdinu. Táto konečná pasáž mňa veľmi potešila a niečo takéto mávajú tie kvalitnejšie anime. Zaujímavé je, že sa zas hráme v tomto anime na rodinku Kaneki je manžel, Touka je manželka a Hinami je ich dieťa. Ja to samozrejme zveličujem a nie je tomu úplne tak (v druhej sezóne to vôbec už tak nie je). Tvorcovia podľa mňa prestrelili s hrdinom Shuu Tsukiyama a to viac úchylnú postavu som už dávno nevidel (pripomína Hisoku z Hunter x Hunter, ale ten bol "úchylný na boj"). Tokyo Ghoul má proste málo dielov na to aby ukázal všetky tie úžasné postavy a napríklad Hide, ktorý je nesmierne dôležitý, až kľúčový pre príbeh sa v anime vyskytuje minimálne. Celý Tokyo Ghoul (prvá + druhá sezóna keby majú spolu) by zrejme potreboval minimálne päťdesiat dielov aby naplnil svoj potenciál. Spokojný teda nie som, ale posledná pasáž (koniec) prvej sezóny zachraňuje toto anime od nižšieho hodnotenia. Pokračujte na Tokyo Ghoul A. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt parádní animace tak budu hodnotit ještě hůř. :( Ničím mě to nezaujalo.Jenom kriv, brutality ,řev a ten ufňukánek Kaneki. >.> Obsah těhle 12cti by se podle mě dal pohodlně vtlačit do 3-4 dílů. Nakonec to vypadalo, že něco zajímavého se bude dít až v druhé sérii..no to jsem teda zvědavá. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně, kde Gurmán Shuu Tsukiyama přemýšlí o tom, jak sní Kanekiho, poslouchá 9. Symfonii e moll Antonína Dvořáka – Z Nového Světa op. 95 (jajo161)

Reklama

Reklama