Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (322)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaša, ktorú pri mojom druhom zhliadnutí zráža najmä hrozný dabing. Už sa dlhšie rozhodujem, či zraziť jednu* alebo nie, ale je to u mňa čistých 50%. Nápaditosť myšlienky jednotky sa stráca, nastupuje silenejšia efektnosť a prekombinovanosť (nie matematiku naozaj nemusím), ale akokoľvek pozerá sa mi to stále celkom fajn a pominiem niektoré záverečné trikové scény akoby 2001: Vesmírna odyssea znásilnila Matrix, ten vizuál zase tak neodpudzuje. Postavy sú horšie zahrané ako v jednotke a niektorým by ste tú smrť dopriali o dosť skorej (a to pomlčím o returnoch). V podstate je to tak prehnane zlé, že to má v sebe roztomilo paranoidnú zábavnosť a ak to človek berie ako béčko, tak tie tri smelo môžu zostať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže výborný námet (tesarakt), trochu nezvládnutý scenár (prekombinovanosť) a dosť slabá réžia (príšerné triky). Na druhú stranu fajn atmosféra (biela farba) a prvý film, v ktorom bola spracovaná téma tesaraktu. O tom som čítal v jednej sci-fi poviedke od tvorcu Hviezdnej pechoty a tam ten svet bol oveľa jednoduchší a zrejme teoreticky reálnejší. Takže bolo otázkou času, kedy sa tejto trikovo vďačnej témy ujme aj nejaký tvorca. Takže zopakujem, že triky tento film strhávajú o jednu hviezdu dole, v rukách takého Nolana a za väčšie prachy by to bola pecka. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

První kámen úrazu Kostky 2 je v tom, že se zbytečně snaží jít dál, být velkolepější, záhadnější a na vyšší mystické a matematické úrovni než Kostka 1. Výsledkem jsou tak méně pochopitelné hrátky s čtvrtým rozměrem, nelogicky rozdílné plynutí času, pár točících se lesklých předmětů a žádné opravdu reálné pasti, kterých by se člověk u obrazovky mohl bát. Druhým kiksem jsou postavy včetně jejich slabších dialogů, které jsou doslova vykradeny z první Kostky. Přitom charaktery nebyly zrovna to, v čem by se oplatilo od Kostky 1 inspirovat. Výsledkem je tedy trapné béčko podávané v dárkovém balení tvaru kostky, které má jedno jediné štěstí, a to, že já osobně mám rád ztísněné thrillery se záhadným námětem, takže Kostku 2 úplně nezatracuji. 4/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velice špatné pokračování dobrého prvního dílu. Statické interiéry Kostky sice vypadají dobře, ale jakmile se začne hýbat, tak je dobrý pocit pryč. Počítačové efekty jsou nepovedené, zborcení Hyperkrychle ještě horší. Děj je kopie prvního dílu, taktéž i charaktery postav (mimochodem strašně prkenní herci). Korunu všemu nasadil závěr, do té doby to bylo aspoň na ty tři hvězdičky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze 3 rozměrů se staly 4, z krychle se stal teserakt a z filmu se stala píčovina. Zabřednutí do neprobádaných vědeckých vod má ve světě filmu mnoho výhod. Například si můžete ve filmu vymyslet hromadu absolutních píčovin, váš film nemusí dávat vůbec smysl a přesto vám nikdo nemůže povědět ani popel. Myslím si, že je třeba ocenit alespoň originalitu. Hororů, kde vraždí teoretická matematika přeci jen mnoho není. V podstatě už po přečtení toho, že byl snímek natočený v Kanadě mi mělo dojít, že místo herců bude na plátně parta ochotníků bez jediné špetky náznaku jakéhokoli talentu. Ochotníci se bohužel nevyskytovali pouze na pozicích herců. Vznikla tedy maximálně divná snůška všemožných volovin, bez jasného směřování, která dokáže udržet pozornost maximálně tak tím, co šíleného přinesou další sekundy. Velmi slabé dvě hvězdy za originalitu a za to, že jsem byl ke sledování podobného snímku velmi dobře naladěn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)

Reklama

Reklama