Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se evidentně snažili překonat perfektní jedničku a být ještě bombastičtější a tak kombinovali, kombinovali, kombinovali, až to překombinovali a poslali celej film do kytek. Hrozná, obrovská nuda s rádoby bombastickými, digitálními triky a ještě bombastičtějšími kecy. Kostky naprosto nudné, pasti často směšné (hlavně ta rotující kostka byla dost k smíchu). Kdesi v první půlce jsem vzdal pokoušet se nějak sledovat děj a různé konspirační teorie (které mě u jedničky bavily až dokonce) a jen jsem to prostě dokoukal do konce, jak to skončí. A to možná bylo mé štěstí, protože samotný konec se mi hodně líbil a bude to asi to jediné, co mi z filmu zůstane v paměti. A to je dost málo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem viděl ze série Kostek uplne první a musím říct, že když to dávali na tom HBO vtý době tak mě to docela zaujalo, ale po shlednutí prvního dílu a po dalším shlednutí tohoto musím říct, že tohle se vážně nepovedlo.. absurdnost.. místama zajímavé, ale ten konec prostě zkazily.. místama to připomína tu japonskou sračku Ring.. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad jak v pokračovaní posrať všetko, čo tak dobre fungovalo v originály. Vizuál totálne presvetlenej kocky pôsobí sterilne, bez akejkoľvek atmosféry a dokonca príliš televízne. Proste evidentne kulisa v štúdiu. Gore efekty absolútne minimum a nič, čo by ohromilo. Fakt to nebolo PG-13? CGI hrozne lacné, pôsobí nedorobene. Pasce prekombinované ad absurdum. V prvom diely sa držali reálnych fyzikálnych zákonov. Toto je už úplné sci-fi s alternatívnymi realitami, cestami v čase, spomaleným časom a neviem čím všetkým. Keby sa uprostred filmu objavili mimozemšťania, tak by ma to neprekvapilo. Najhoršie ale dopadli postavy, ktoré vôbec nefungujú. V jednotke mala každá postava aj nejaký zmysel pre úspešné zdolanie kocky. Tu je len parta neznesiteľných dementov a na žiadne postupné riešenie jak sa odtiaľ dostať sa nehrá. Ani ponorka medzi nimi vôbec nefunguje. Nenapadá ma nič za čo by som dal aspoň jednu hviezdičku. Proste čistý odpad, ktorý je najlepšie vynechať. 1/10. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděla a to je možná chyba. Připadala jsem si, jako bych byla taky hozena do tohohle labyritu, protože jsem vůbec netušila, co se tam děje (a ne že k tomu by mi jednička nějak pomohla) a chápala jsem jen některé moudré výjevy všech těch "chytrých" lidí. Přesto jsem se alespoň moc nenudila a koukala jsem teda jen na ty "různé" zajímavé krychličky, kterých jsem si teda užila požehnaně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze 3 rozměrů se staly 4, z krychle se stal teserakt a z filmu se stala píčovina. Zabřednutí do neprobádaných vědeckých vod má ve světě filmu mnoho výhod. Například si můžete ve filmu vymyslet hromadu absolutních píčovin, váš film nemusí dávat vůbec smysl a přesto vám nikdo nemůže povědět ani popel. Myslím si, že je třeba ocenit alespoň originalitu. Hororů, kde vraždí teoretická matematika přeci jen mnoho není. V podstatě už po přečtení toho, že byl snímek natočený v Kanadě mi mělo dojít, že místo herců bude na plátně parta ochotníků bez jediné špetky náznaku jakéhokoli talentu. Ochotníci se bohužel nevyskytovali pouze na pozicích herců. Vznikla tedy maximálně divná snůška všemožných volovin, bez jasného směřování, která dokáže udržet pozornost maximálně tak tím, co šíleného přinesou další sekundy. Velmi slabé dvě hvězdy za originalitu a za to, že jsem byl ke sledování podobného snímku velmi dobře naladěn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)

Reklama

Reklama