Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

H34D 

všechny recenze uživatele

První kámen úrazu Kostky 2 je v tom, že se zbytečně snaží jít dál, být velkolepější, záhadnější a na vyšší mystické a matematické úrovni než Kostka 1. Výsledkem jsou tak méně pochopitelné hrátky s čtvrtým rozměrem, nelogicky rozdílné plynutí času, pár točících se lesklých předmětů a žádné opravdu reálné pasti, kterých by se člověk u obrazovky mohl bát. Druhým kiksem jsou postavy včetně jejich slabších dialogů, které jsou doslova vykradeny z první Kostky. Přitom charaktery nebyly zrovna to, v čem by se oplatilo od Kostky 1 inspirovat. Výsledkem je tedy trapné béčko podávané v dárkovém balení tvaru kostky, které má jedno jediné štěstí, a to, že já osobně mám rád ztísněné thrillery se záhadným námětem, takže Kostku 2 úplně nezatracuji. 4/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ten film byl tak debilní a bez pořádného smyslu, až byl dokonale vtipný. No vážně, mám tenhle film za komedii, protože s jeho blbostí se nedá jinak než se smát. Jako nějakému hororu nebo thrilleru bych tomu dala asi 1 hvězdčiku, jako komedii moje hodnocení dopadlo takhle. Nikdy nezapomenu, jak jsem v jedné scéně dostala takový záchvat smíchu, že jsem skoro spadla z gauče. Úžasné. ~(3,9)~ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl hororového trháku a zajímavého nápadu nepřináší nic moc nového – opět skupina lidí v kostce, tentokrát ve čtvrtém rozměru a ohrožována i zevnitř hladovým lovcem-kanibalem. I když se dozvíme o trošku víc, než v prvním díle, zase tak mnoho toho není a otázky zůstávají. DVD: Hledáte-li nějaký bonus, smiřte se s tím, že vedle traileru již na DVD nic jiného není. JL: Film 2/4, Bonusy 0/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, přidat do "původní" kostky paralelní prostor a čas je přece k ničemu, když ten další prostor a čas nehraje v příběhu skoro žádnou roli. Žádná situace se neopakuje v tom smyslu, že by se z ní postavy nějak poučily nebo ji využily ku prospěchu. Postavy se nikdy nezaobírají tím, proč vlastně lezou z místnosti do místnosti do místnosti. V prvním filmu měly důvod hledat cestu ven z fyzického bludiště, ale kam si myslely zdejší subjekty, že jdou? Co hledají? Jak to, že byl na všech hodinkách stejný čas? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Kocka" považujem za jeden z najlepších horrorov z kanadskej produkcie. Je to výborný, originálny, atmosferický film, ktorý som ohodnotil plným počtom hviezdičiek. Päť rokov po jeho premiére, v roku 2002, bola natočená druhá časť "Kocka 2: Hypercube". Ako to už väčšinou býva pokračovanie nedosahuje kvality svojho predchodcu. Tak to je i v tomto prípade. No i tak ma to zaujalo. Klaustrofobické prostredie gigantickej kocky, kde prestávajú platiť fyzikálne zákony a slovo realita stráca svoj zmysel, som si užil. Skvelý multidemenzionálny kvantovo paralelny sci-fi horror. **** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno