Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (310)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Každý rok v lese Aokigahara spáchá sebevraždu více než stovka lidí a další se o ni alespoň pokusí. Od roku 1970 chodí místní dobrovolnící jednou za rok na lov těl a posbírají ostatky sebevrahů a pohřbí je. Les je bohužel díky své pověsti velkým tahákem pro turisty. O takovu turistiku zájem nemám. A tak je to i s tímto filmem. Herecké obsazení bylo pro mě neokoukané, to bylo fajn. Nápady nedotažené, což bylo škoda. Na druhou stranu z toho Amíci nedudělali úplnou blbinu. Všechno tu působí ospale. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy člověk prostě ví, že leze do nudné až otravné slaboduché pičoviny plné pomatené ťamanské mykologie a s kokotskou pointou, a přesto mu to nedá. Ale zase pak není až tolik zklamán, když dostane přesně to, co očekával, v tomto případě další unylou Nenávist v lese, kde k dokonalé spokojenosti všech anime otoků (mozku) chyběli už jen Pikaču, Afrosamurai a Goro, bílý pes. Když ťamanovi rupne ze všeho toho stresujícího koptění ve Fudži a nemá doma plyn, žiletky, vercajk na harakiri nebo lustrhák, na kterém by si v klidu hodil mašli, odchází roztrhat kalendář do bubuhvozdu Aokigahara, aby se pak mohl místo reinkarnace v Pandu seknout na Honšú a xmrti tam děsit slabomyslné japonské školačky a uživatele Yošitčuněho. A sem přijíždí slizká Natálie s beznadějným režisérem jménem Záda v zádech, aby zde s americkou hysterií a urputností tupě pátrala po svém pičím dvojčeti, jež se vydalo do lesa patrně pro pár hub šitake na polívku a nakonec si tu kulajdu omylem vylepšilo lysohlávkami. Halušky pak při tom lesním kempování pak mají úplně všichni a jsou vskutku strašlivé! Dvakrát za film na ně ukrutně bafne škaredá tokijská důchodkyně a jednou nasraná Reiko Kitamori, které se sem raději zaběhl kishu, aby ho nesežrala. Jinak jen hrůzostrašně šumí les a všichni se chovají jako úděsní kokoti, aby nakonec dospěli závěru natolik příšernému, že po něm má střízlivý Indoevropan i bez THC v krvi chuť mrdnout o zem ovladačem a zařvat: “Volím tebe, Toširo Mifune!“. ()

Reklama

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nový The Forest by som mohol bez problémov označiť ako jeden z najhorších filmov roku 2016 a zároveň ho začleniť k tomu najhoršiemu možnému hodnoteniu - odpad. Teoreticky to tak vôbec nemuselo byť, keďže les Aokigahara môže mať vo filmovom priemysle veľký potenciál či dokonca by bolo možné nakrútiť kvalitný mytologický film. Ďalším dôvodom, prečo to nemuselo byť úplne zlé je aj prítomnosť Natalie Dormer, ktorá síce pochopiteľne nie je bohvieako skvelá herečka (na svojom hereckom konte má väčšinou priemerné až podpriemerné filmy), ale svoju seriálovú rolu z Game of Thrones zahrala celkom dobre a mohla tým nalákať ľudí k filmu (a aj nalákala) + keď som tomu tomu v dobe vzniku udelil 2 hviezdy a o rok neskôr jednu odčítal, asi som k tomu mal dobrý dôvod. Vo filme však ostal potenciál absolútne nevyužitý. Nie len, že Natalie Dormer podala úplne nepresvedčivý výkon, ale filmu chýba akýsi náznak atmosféry, trocha ukážky napätia či vôbec aspoň trošku dobrý scenár. Nech sa márne snažím hľadať nejaké kvality filmu, vždy môžem pochváliť maximálne tak prostredie, v ktorom sa film odohráva. A aj z toho budem mať lepší úžitok pri pozeraní fotografií. Neostáva mi tak nič iné, než po dvoch rokoch tomu udeliť odpad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara je vděčné téma, ale žel Bohu zatím se nikomu nepodařilo jeho potenciál vytěžit. A to platí i pro Zadův film. Ale to neznamená, že by byl zase tak špatný. Jasně, člověk musí počítat s určitou dávkou předvídatelnosti a povinným klišé, ale není to tak zlé, protože lesní atmosféra docela funguje, lekačky, jakkoliv laciné, také a pro Natalii Dormer mám dlouhodobě slabost. Podle mě celkem solidní debut. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není to skutečný, je to v mý hlavě, je to v mý hlavě.......uááááááááá!" Natalie Dormerová sympatiemi zrovna nesrší, navíc se ve druhé polovině filmu (ano, podle scénáře, ale...) promění v blbou krávu, která dělá vše obráceně. Hlavně lítá po lese, řve, pořád někam padá...naštěstí má mobil s věčnou baterií. Po ukecané a nudné první polovině se děj přesouvá do lesa. Hm, je krásný, leč divák si ho moc neužije, jelikož rozklepaná kamera lítá za šílenými herci, kteří se navzájem nahánějí. V závěru jsem se lehce ztrácel, naštěstí jsem se brzy opět našel. Ostatní takové štěstí neměli. I tak dám dvě hvězdy za les (byť v počinu z roku 2013 byl les mnohem temnější a báječně děsivější) a jednu hvězdu k tomu za šťastný konec - alespoň že tak. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)

Reklama

Reklama