Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý padouch Gru má problém. Mezi prsty si nechal utéct aktuálně nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z práce v Antipadoušské lize. Jeho Mimoni jsou navíc čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý. Nejmladší dcera Agnes touží po živém jednorožci, který bude neuvěřitelně heboučký. A do toho všeho se Gru dozví, že má dvojče, které je mu k nerozeznání podobné. Až na ty vlasy. Vraťme se ale k tomu lumpovi, který přechytračil Grua. Jmenuje se Balthazar Bratt a v osmdesátých letech minulého století byl dětskou hvězdou populární televizní show. Ke své smůle se nedokázal přenést přes její konec a od té doby škodí, kudy chodí. Nosí retro oblečení a nemožný účes, poslouchá staré písničky na kazetách a jako zbraně používá Rubikovu kostku a žvýkačkové bubliny. Prostě odporný typ. O mnoho větší sympaťák je další nováček v příběhu, Gruův bratr Dru. Je to neuvěřitelně přátelský a milý chlapík, který si ze všeho nejvíc přeje, aby ho bratr zasvětil do umění zločinu. Jenže Gru začal být zatvrzelý dobrák (dokonce tak zatvrzelý, že s ním nehnula ani otevřená vzpoura Mimoňů, kteří ho kvůli jeho dobrému chování opustili). Jediný, kvůli komu by byl Gru ochotný přejít alespoň dočasně na stranu zla, je jeho věčný soupeř Balthazar Bratt. A když si mu tenhle zastydlý klon Michaela Jacksona dovolí sáhnout na rodinu, využije všechny padoušské zkušenosti k tomu, aby své blízké zachránil. V tom mu nadšeně sekunduje jeho nově nalezený brácha Dru a jeho Mimoni, kteří si až ve vězení uvědomili, co je pro ně v životě nejdůležitější. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 9

Recenze (262)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Solidní vykoupení po nemastném druhém dílu. Z mála nápadů bylo nakonec hodně muziky. Hity osmdesátek přivezl na scénu hlavní záporák - pařmen, který uvízl v době svého dětství, kdy býval hvězdičkou. Gru už se dost okoukal, takže k němu přibylo jeho o stupeň retardovanější dvojče. Mimoni byli klasicky výborní. Nejvíce mě dostal zřejmě úsek ve vězení. Děj nestál ani za starou belu, ale snímek prostě dokázal být vtipný, což jediné jsem po něm žádal. V mých očích tedy rozhodně spokojenost. V závěru se to celé už dost vleklo, ale ve správný čas to dokázalo skončit. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Tak po veľmi vlažnej (až ľadovej) dvojke som si k tretiemu pokračovaniu sadla s obavou. Avšak tentokrát na to išli režiséri trochu inak. Scenár zadali nejakým pánkom, ktorí po dejovej stránke nepriniesli do série Ja Zloduch nič nové, ale povinnosť si splnili viacmenej bez nejakej pohromy, pretože nebudete umierať nudou a po nástupe Gruovho brata Drua sa možno aj pousmejete. ;) Tvorcovia tentokrát zabodovali niečím až smiešne jednoduchým - hudobnými peckami z osemdesiatok. Ja viem, rozprávka rozhodne nie je o soundtracku - no najmenší sa zabavia tak či tak a nech mi žiaden dospelý nehovorí, že ho nepoteší (prípadne nezobudí, ale myslím že zaspať nestihne) Take On Me, Jump alebo Bad od Jacksona. A ak ani jedno z toho, tak 99 Luftballons vás už musí zlomiť. Ja som jednoducho 90 minút mala presne tú radosť, ktorú mám, keď rádio zahrá moju obľúbenú pesničku. :) A spolu s rozkošnou Agnes som nič viac nepotrebovala. A ešte Gruova múdrosť na záver... Źivot je niekedy jednoducho taký. Dúfame v jednorožca, a dostaneme kozu. ()

Reklama

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Bylo to skoro přesně to, co jsem očekával. Tuctový animák dnešní doby, bez jediné špetky originality, se spoustou prdění a jiného infantilního humoru, zkrátka ráj dnešních dětí, které se z tohoto typu filmů mohou zbláznit smíchy. A to se vyplnilo hned na začátku u loga Illumination, když se celé plátno zaprdělo. Samotný začátek však překvapil, okamžitě vtáhnul do děje, představil origin padoucha (který ale fakt nebyl nic moc) a novou šéfku Antipadousšké ligy. Nástup nové šéfky výrazně potěšil, ale k vývinu tohoto skvělého charakteru s obrovským potenciálem bohužel nedochází. Poté se na scéně objevuje Grůuv rozmazlený bratr, který je sice zezačátku extrémně nesympatický, později se to ale docela zlepšuje. Ale vztah mezi bratry je tak hrozně neoriginální... nerozumějí si, začnou si rozumět, nejlepší kámoši, pohádají se a nakonec si ve finále navzájem pomůžou. Ve filmu mě ale zaujala jiná, vedlejší dějová linie a to vztah Lucy s dcerami, kdy se Lucy snaží, aby ji holky braly jako skutečnou matku, což se nedaří. Z celého toho filmu mě tato dějová linka zaujala asi nejvíc. Čekal jsem, že po Mimoních tvůrci zatlačí tyto stvoření do pozadí a nedají jim moc prostoru, což taky udělali, ale z celého filmu to byl asi nejlepší aspekt. Nesnažili s nimi dělat nějaké hrozné dojemnosti, ale spíš takové "dokreslení atmosféry". A finále? Inspirace animovaným seriálem ze záporákovy minulosti pobavila a Lucy v akci byla perfektní, jinak ale nic moc. Zkrátka, Já, Padouch 3 ani zdaleka nedosahuje na kvality prvního a druhého Já, Padouch, ale zase je to uplně něco jiného než nepodaření Mimoni. 43% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Již čtvrtý díl mimoňské série, který i přes svou tvůrčí vyčerpanost dokáže bavit jak ty nejmenší, tak i odrostlejší diváky. Pro fanoušky série nutnost, pro ostatní naprostá zbytečnost, která nenadchne a nepřekvapí, ale dokáže na hodinu a půl pobavit a rozesmát. Nic víc, nic míň.5.5/10 Více v mé recenzi zde. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s místním obyvatelstvem, že trojka Padoucha je oproti druhému dílu strmým propadem dolů. Já si tento díl užil stejně, jako ten minulý a možná se i bavil o trochu více. Záporák tradiční, nicméně nyní staví na hitech minulého století, na což momentálně diváci slyší (Guardians of Galaxy a mnoho trailerů včetně Suicide Squad...). Mimoni odvádějí svůj standart, Agnes je klasicky roztomilá a rodina se rozrůstá. Hlášky luxusní. Kvantita byla nahrazena kvalitou - pouze jsem místy bádal nad tím, jestli tvůrci některé věci opravdu mysleli tak perverzně. Finále ničím nepřekvapí - Měsíc z jedničky je nepřekonatelný - ale ani neurazí. Padouchovskou sérii bych ukončil smysluplnými Mimoni a šel dál. Ždímat značku do nekonečna v tomto případě nemá cenu... Pořád ale 4 hvězdičky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Prvý film zo série Ja Zloduch, ktorý nevyšiel v júli, zároveň druhý od Illumination Entertainment, ktorý dostal od MPAA hodnotenie PG pre akciu a hrubý humor. Prvým boli Mimoni (2015). Tiež ide o druhý film od Illumination Entertainment, kde sa stretli Steve Coogan a Jenny Slate. Prvým bol Tajný život maznáčikov (2016). (LuiCJ)
  • Na začátku filmu, když chce Bratt ukrást diamant, hraje písnička „Bad“ od Michaela Jacksona, a předtím, když jsou na lodi, zazní „Take My Breath Away“ od Berlin. (SONY_)

Související novinky

Které loňské filmy měly největší zisk?

Které loňské filmy měly největší zisk?

08.04.2018

V Hollywoodu se (stejně jako v kterémkoliv jiném byznyse) zásadně rozlišuje mezi tržbami a ziskem. Když váš film vydělá 100 milionů dolarů, můžete slavit i křičet zoufalstvím - vždycky totiž záleží… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Reklama

Reklama