Reklama

Reklama

Zůstává tvou radostí

(festivalový název)
  • Kanada Que ta joie demeure (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Neuzavřeným zkoumáním energií a rituálů vycházejících z různých pracovních prostor" nazývá režisér Denis Côté svůj esejisticky pojatý snímek. Zachycuje v něm pracovní i odpočinkové aktivity různých dělníků, které ukazuje v pestrých i monotónních činnostech. Ať už jde o obrábění součástek, nebo konstruování myšlenek, odhaluje nám věci v procesu, podobně jako je přiznaným intelektuálním procesem i samotný film. Ten není čistým observačním dokumentem a lze v něm nacházet množství autorských voleb. Côté své protagonisty čas od času nechá pózovat (a v syrové stylizaci připomene třeba Ulricha Seidla), jindy záměrně potlačuje jejich promluvy. V zachycených činnostech pak nenachází nedostatky a podobně precizně staví i samotnou filmovou úvahu o možnostech naplnění lidského života, jehož podstatnou část tvoří právě práce. Její pozorování je zde naplněno stejným vnitřním pnutím jako intelektuální úvahy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Beru jako svou vlastní vinu, že se mě Côtého koláž statických obrazů z pracovního dne dělníka citelně nedotkla; k luštění postmoderních (meta?)významů jsem jako obvykle nějak nesebral sílu. V zjevnější rovině mi víc sedí díla takového Geyrhaltera, Glawoggera, Kossakovského nebo Zhao Lianga. ()

Reklama

HouseMK 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2014 Tři slova: člověk, stroj a práce. Minimalistický snímek z prostředí několika neosobních a zautomatizovaných pracovišť, nutící k zamyšlení nad prací jako takovou i smyslem našeho snažení. Zařadil bych ho jako povinné promitaní lidem, kteří prací pohrdají. P.S. Pobavil mě komentář slečny vycházející ze sálu po promítání: "Nevěřila bych, že takhle ještě někdo může v 21. století pracovat!" ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama