Reklama

Reklama

Arktida

(festivalový název)

Obsahy(1)

Simón, Jota, Debi, Lucía a Alba jsou možná morálními a duševními chcípáky, drží se tradičního pojetí rodiny a společnosti, ale jejich životní cíle nejsou zpočátku v rozporu s většinovou společností. Jota chce založit rodinu, ať to stojí, co to stojí. Simon se snaží uniknout depresivnímu rodinnému prostředí a žít jako „normální" člověk. Avšak jsou ztraceni ve světě, který jim nedá možnost důstojné existence a jemuž jsou lhostejní. Režisér vytváří velmi naturalistický obraz společnosti bez budoucnosti. (La Película)

(více)

Recenze (6)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

velmi nápadité, někdy až stylem "dogma 95" - neuvěřitelně působivá hudba rukami; vtipné posílání vzkazu matce ve vězení; vystavění point některých situací... a tu se dostávám k jádru pudla, který to celé hází jinam: film si nemůže vybrat, jestli je "povídkový", nebo jednolitý (příběh kluka bez matky)... jako celek to prostě působí dost depresivně a rozpačitě. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale civět skoro hodinu a půl na totálně a doslova statickou kameru, která mohla tímhle stylem snímat nahodile partičku adolescentních Španělů třeba v parku, není úplně meta. A v tom parku by určitě byly barevný stromy, našlo by se pár dealerů a možná i těhotná mimozemšťanka (Deborah Borges je to jediný zajímavě podivný na tomhle filmu). Jestli měla být Arktida o odstupu od postav a syrovosti (fakt se snažím), pak bych předpokládal, že k projekci dostanu aspoň rum a návod na 78 minut celků, kde se v záběru často ani neodehrává děj a nikdo se nechová logicky. 5 řádků obsahu řekne tak dvakrát víc než samotná Arktida. "Velmi naturalistický obraz společnosti bez budoucnosti?" Ehm. ()

Reklama

ocelovapest 

všechny recenze uživatele

Upřímné vyobrazení problémů obyčejných lidí ve Španělsku v 21.století bez iluzí.Vnímal jsem s minimem hudby nezáživné životy mladých lidí,které potkával průšvih za průšvihem.Občas není na škodu nahlédnout do skutečné reality a přemýšlet o tom,kolik času zbytečně během života promarníme a kolik lidí se zbytečně stává otroky společnosti. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Velmi silný, skoro až pětihvězdičkový zážitek s fascinujícími obrazy přírodních scenérií (hlavně podzim ve světle zapadajícího slunce). I přesto, jak frustrující ekonomickou pozici mladých Španělů film ukazuje a jak drásavý je v jistých ohledech, mám díky těm záběrům chuť tam okamžitě vyrazit. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Predstavte si, že idete na koni. Kôň aj vy vyleziete na stôl, aby ste sa najedli. Ale nie je čo jesť, preto jete imaginárny chlieb, aby ste telom oklamali dušu a utíšili hlad..." Film takto klame obrazom a vy len čakáte, čo veľkolepé sa stane, veď to napätie visí vo vzduchu, existenciálne zábery na krajinu, zvieratá a ľudí... a zrazu je koniec. ()

Galerie (9)

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

Reklama

Reklama