Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tahle postapokalyptická zombie záležitost se dá připočítat k těm několika málo projektům z posledních let, které do jinak vyčpělého žánru přinášejí svěží vítr. Líbilo se mi zasazení do ledového prostředí, spokojený jsem byl i s podobou, do které se zombíci vyvinuli a hodila se i dramatická rodinná linka. Herci si odvedli své a představitelka holčičky potěšila jak zvládnutým herectvím, tak faktem, že nebyla protivná. Určitě by se dala najít spousta much jako jsou digitální efekty či noční, takřka neviditelné ataky, které, vzhledem k vlastnostem potvor, neměly opodstatnění. Ale mě to nijak zvlášť neotravovalo, takže Extiniction hodnotím jako milé překvapení. 75% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hororový fanoušci jsou zajímavá sorta. Mělo by se jim říkat hororový pindalové, protože furt pindají jako malý čubky. Buď je horor PG13 nebo je naopak jen o násilí, buď tam jsou charaktery nerozvinutý nebo je tam toho jejich vývoje naopak moc. Povinně se samozřejmě taky píčuje na neoriginalitu, nedejbože, že je to remake. Bohužel to pak odnášejí i solidní filmy jako je tenhle. Takže... KLADY: Dobrý řemeslný zpracování. Herci, hudba, kamera, všechno špičkový. Dobrá je i atmosféra a příběh. ZÁPORY: Ve střední části se film trochu táhne, klidně by snesl o 15 minut pokrátit, některé trikové dokreslovačky a zadní projekce nejsou úplně přesvědčivé, postavy se občas chovají tak, jak chce pan scenárista a některé motivace by potřebovaly ozřejmit. Speciální zmínku zaslouží scéna, v níž se Matthew Fox, kterej půl filmu vypadá jak fanda Plastiků, rozhodne ostříhat a oholit. Takže se nejdřív umyje, aby se pak ostříhal a měl po těle tisíce vlasů, který ho budou kousat. Kdy už jim tahle krávovina v těch filmech dojde?:)) Jinak si ale není na co stěžovat. Ideální večerní dvou program s The Colony. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po delším zvážení jsem se rozhodl,že ty čtyři hvězdy filmu dám.Líbily se mi docela kulisy,i když v některých částech na mě působily krkolomně.Matthewa Foxe mám jako herce rád především z působení v seriálu Ztraceni,a tak jsem přivítal jeho působení v tomto filmu.Malá holčička na mě chvílemi působila tak nepříjemně.Příběh byl docela nijaký,ale líbily se mi především ti zombíci,neboť vypadali fakt dobře.Konec mohl být ještě o trochu svižnější,ale těch slabších 70% si ode mě film odnese. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama