Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Excelentní postapo. Opět musim vyzdvihnout, že Španělé prostě uměj. Hned ten kvalitní zombie úvod ukázal, proč vydržet koukat dál. A vyplatilo se, protože to prostředí zasněžený a opuštěný zahrálo neskutečnou roli. Obsazení se snad taky nemohlo hodit líp. A příběh jako takovej s dějovou linkou na pozadí, kterej se postupně rozklíčovával, taky správně zvolenej. Netvrdím, že to bylo něco novýho, ale všechno to do sebe zapadalo. Tím pádem se na to dobře koukalo ty necelý dvě hodinky a co víc chtít. Možná jenom víc monster a strachu. Nemá to daleko do 5 hvězd. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Móda postapokalypťáků pomalu upadá, přesto se sem tam ještě něco objevuje a já jako příznivec tohoto žánru jsem za to rád. V poslední době si primát v nákazách drží už jen prakticky zombíci a sám přiznávám, že mně už začali trochu unavovat. Naštěstí pánové Garduňo a Vivas šli na to přes Darwina a tak nám ta klasická nákazička celkem slušně prošla jakýmsi evolučním vývojem. Divák se moc vlastně nedozví co za průser se na začátku stalo, že to průser ale byl ví z počátečního rychlého přenosu nákazy mezi evakuovanými jedoucími busy do karanténního tábora ve stylu 28 týdnů poté a následně z toho, že nastala nekončící zima z čehož by asi naši vlekaři měli celkem radost. Co se týče nasazení herců, je to dost komorní záležitost a jednu z hlavních rolí si střihl doktor Jack z The Lost - Matthew Fox. Film mi připomínal takové kyvadlo, kdy chvíle nudy a nekončících okecávaček naopak velmi silně narušovaly akční a převážně noční nervydrásající scény. Po -po- potvůrky- podivné sice sem tam zasmrděly rukou animátorovou (hlavně při jejich pohybech a celkových záběrech), většinou však stačili udělat hutnou atmošku a musím uznat, že jsem se párkrát lekl. Hlavičky v detailu byly opravdu něco. Ano, byl to nízkorozpočťák a triky nebyly nijak velkolepé, přesto film slušně bavil. Lecos by se dalo vytknout, ale já byl celkem spokojen! A rocková scénka byla fakt dobrá!!! :-). Musím uznat, že stačilo málo, trochu více rozpumpovat nudné první 2/3 filmu a mohlo to být klidně za 4! Takhle je to za mně za 3 umělé kopretiny. * * * ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pro mě horůrek „Zánik“ byl velmi příjemným překvapením.. :-) Komorní vztahové drama, které plynule naváže na tvrdou zombie apokalypsu.. Lehce mi svým dějovým konceptem připomínal „Znamení“.. O bubáky tam ani tak nejde jako o dva na sebe naštvaný chlápky, které nekrotí žádné zákony, a malou holčičku, která je nucena žít v izolovaném světě.. Velmi solidní béčko, které má co nabídnout ;-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama