Reklama

Reklama

Svatební cesta

Trailer

Novomanželé Paul a Bea vyrazí na svatební cestu k odlehlému jezeru, aby si tu užili trochu romantiky. Brzy po příjezdu najde Paul Beu uprostřed noci v lese, zcela zmatenou. Bea se mu začíná vzdalovat, chová se čím dál podivněji. Paul pomalu tuší, že té noci potkalo Beu v lese něco mnohem děsivějšího než jen pouhá náměsíčnost. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

heyda 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem měl fakt těžký den, přijel jsem unavený z Rakouska, ale stejně jsem si pustil tenhle malý filmeček, který je zároveň debutem režisérky Leigh Janiak a jediné, co jsem nečekal, že u toho vydržím až do konce, protože dokoukávat filmy se mi už delší dobu nedaří, ale tady to prostě nešlo. Velmi precizně zvládnutá atmosféra, která si prvních 50 minut hezky hraje s divákem a v druhé půli spustí poměrně silnou salvu emocí (ač se mi to občas zdálo trošku přehnané), každopádně skvělý nízkorozpočťák, který má sympatickou ústřední dvojici, fajn nápad, bad-end, ale bohužel taky otevřené finále a množství nezodpovězených otázek, což mi nedovoluje udělit maximum. 57% je hrubě podceněné... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí tohoto filmu mě asi nejvíce nalákalo docela vysoké (lehce nadprůměrné) hodnocení, ale přiznám se, že já z něj moc nadšený nebyl. Romantiku v hororech moc často nevyhledávám a ani jí tam popravdě nepotřebuju, ale chtěl jsem dát lehce ujeté ústřední dvojici šanci. Proto jsem se zatnutými zuby přetrpěl jejich sexuální radovánky i nezajímavé kecy, abych se dočkal nějakého výrazného zlepšení. K mému zděšení jsem však zjistil, že právě první polovina je mnohem zajímavější nežli ta druhá. Popravdě asi nejvíc za mou nechuť může mimozemská tématika, kterou hned po zombících rovněž nesnáším. Takže jediné co se mi opravdu na filmu líbilo, bylo prostředí. Pěkné jezero, samota a nažhavená ženská – to je přesně kombinace, které dávám zelenou. Bohužel po stránce atmosféry a napětí jsem dost strádal. Potom všem co jsem už viděl, začínám být stále náročnější a rozhodně jsem se nemohl uspokojit s tím málem, co mi tu režisérka ve své prvotině nabídla. Zvláště když si k tomu napsala sama i scénář, který rozhodně originalitou moc nepřekypuje. No a v neposlední řadě se dá to samé říci i o napětí. Dost odbytá proměna hlavní hrdinky a celkově nezajímavé vyvrcholení příběhu (nechápu, jak tohle může tolik lidí chválit). Ta trocha krve a gumový „emzák“ na mě tedy moc velký dojem neudělali.40% ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se romantický úvod může jevit jako trochu moc dlouhý (vzhledem k žánru filmu), je samozřejmě naprosto zásadní pro to, aby nám na ústředním páru záleželo. A podařilo se. Rose Leslie a Harry Treadaway hrají sympatické novomanžele s přehledem a oběma díky jejich chemii věříte i ve chvílích, kdy to začne skřípat. Ve výsledku je Svatební cesta solidní "body horror". Po odhalení toho, jak to s Beou opravdu je, mě napadlo, že námět by snadno zapadl třeba do seriálu Krajní meze. Co pro mě bylo nejdrsnější? Kupodivu fakt, jak dlouho Bea zůstává v zakrváceném oblečení. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Svatební je césta jako žádná zé sta, roubená je úhóři, úhóři. Kdo se po ní výdá, ať si holku hlídá, než se s brekem pónóří. Ná konci té cesty svátební, stojí velký kůloví, cárárá. Tam všichni ženáči, chudí i pracháči, budou teskně lítóvat. A všichni: V lése na chatičcé zlehka jeblo holčičcé, manžel chudák starou podcenil. Svátba je príma věc stíhneš-li včas utéct, abys ještě dlouho šťastně žil. Ód těch dob co čučim ná filmý, znám i lepčí póintý, póintý. A tak si tu veselé na naší ČéSéFéDé vyvěsím jénom tři hvězdičky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děte už do háje s těmahle rádoby artovejma ´´hororama´´.Další z řady levných a nudných béček, které se vehementně snaží být strašně cool a mysteriózní a je to jen další nudný žvást, který se vám vykouří z hlavy dřív než řekneš děloha.Podle obsahu by se mohlo zdát, že vás čeká něco jako Evil Dead, ale na to rychle zapomeňte, čeká vás jen obyčejnější verze Trierova Antikrista, ovšem samozřejmě s jinou pointou a hlavně sympatickou ústřední dvojící.Paradoxně mě film bavil nejvíc, když je všechno v pohodě a hlavní dvojice furt šuká.Potom jsem si asi po půl hodině řekl pointu a hodinu a půl trpěl tu nesnesitelnou nudu až do ubohého vyvrcholení, které chytřejšímu divákovi nedá pocit zadostiučinění tak jak by si zasloužil a těm trochu blbějším nedojde ani hovno. SPOILER JAKO PRASE : přesně ten typ filmu který nesmí mít v popisu kolonku sci-fi, protože by vyzradil pointu i pro ty natvrdlé hned v úvodu. SPOILER KONEC. Na film jsem se mrtě těšil a věřil v nějaké zlo s velkým Z a on se tady zase jen někdo moc díval na Krajní Meze.35%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film byl kompletně natočen v USA, přesně v Severní Karolíně. (herr_carter)
  • Ve scéně, kdy Paul (Harry Treadaway) svazuje provazem na posteli Beu (Rose Leslie), tak jde vidět, jak ji provaz váže kolem nohou dost nesystematicky. V dalším střihu je vidět, jak má Bea provaz dokonale obvázán. (Jimmy15)

Reklama

Reklama