Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (512)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jednička byla strašná blbost, která čas od času zabavila nějakým lepším nápadem, ovšem zapadnutým v rámci jednoho z nejhorších nápadů na young adult fiction, co jsem zatím viděla (jako sorry, ale ty frakce jsou od začátku totálně nesmyslný a není divu, že se schyluje k revoluci, i Labyrint měl lepší nápad, a to i ten nestál za moc). Už jen pohled na ten plakát vyvolává smích, jen se na něj chvíli dívejte. Mělo to ale dva hlavní hrdiny, co byli míň hrozný, než Bella a Edward (moderní srovnávací měřítko) a dokonce absentoval i "Jacob" (jestli to ovšem nebyl onen týpek, co se zasebevraždil). Dvojka je ale opravdu strašná. Neděje se tam vlastně vůbec nic, než neustále se opakující simulace v mozku hlavní hrdinky, a i když se tam náhodou děje něco jinýho, pořád je to ta stejná sterilní a otřesná nuda. Kate Winslet mě iritovala, Naomi Watts taky, obě ze stejnýho důvodu - bylo jasný, že si v každý svojí scéně v duchu říkají, do jaký strašný chujoviny se to daly uvrtat. Shailene Woodley, která mi v prvním díle přišla sympatická, byla tady k nesnesení (jestli za to mohly ty ostříhaný vlasy, to nevím) a její boyfriend taktéž. Upřímně se divím, že se točí další díly a doufám, že poslední díl se tradičně rozdělí na dva, aby se děj ještě víc rozpliznul. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem divergentní, rezistentní, paranoidní a nelíbí se mi Tris. Z nějakého záhadného důvodu, který se patrně skrýval v té blikající krabici, jsem se však při pobíhání mezi jednotlivými sekcemi a odpadlíky snad ani nenudil. Přesto si myslím, že mám příliš málo akné na to, abych byl z této dietní sci-fi nějak zvlášť unesený. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sci-fi teenage ságy je továrnou na klišé, dementní dialogy, absurdní a nelogické scény a sekvence a toporné herecké výkony. To by v důsledku ani tak nevadilo, protože jednička je v mnoha ohledech podobná. Jenže v Divergenci koncept postapokalyptického světa ještě bavil, v Rezistenci uz nepřináší nic nového a nudí. V prvním díle zaujal trénink, ve druhém se jen snažíte zorientovat v neustále se měnících motivacích a jednáních postav, které generují nové a nové zvraty. Hlavně se ale jednička oproti dvojce nebrala příliš vážně, takže ačkoli výraz herců pronášejících stupidní repliky byl v obou dílech stejný, ve dvojce to působí strašně směšně. Z trojlístku dystopických sci-fi ság poslední doby (Hunger Games, The Maze Runner a Divergence/Rezistence) je právě ta hodnocená a komentovaná jednoznačně nejhorší. Jen kvůli očekáváním, co přinese třetí část, dávám dvě hvězdy. I když všechny tyhle podobně zaměřené sci-fi, jakmile dostanou širši (či vyšší) rozměr, vlastně nakonec odkryjí, jak moc logicky děravé a chatrné jsou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tyto teenager romány z per autorek-spisovatelek, zabalené do pseudo sci-fi/fantasy hovna, to je neblahý jev dnešní popkultury. Slovy Simony Stašové z Pelíšek - tolik peněz to stálo, a přitom taková blbost. Respektovaných, divadlem ošlehaných charakterních hereček Jodie Foster a Naomi Watts mi bylo upřímně líto.Vím, že nákladné hypotéky na Floridě se musí platit, ale stejně, mají to tyhle dvě dámy zapotřebí? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Která holka by (občas) nechtěla být "krásná", celospolečensky důležitá a v hledáčku vyzrálejšího hrdiny ala Four?:-) Změna režiséra je poměrně citelná, plynulejší a rozvážnější styl "Divergence" nahrazuje styl, jenž je o poznání... já nevím... roztříštěnější? komerčnější? Nenapadá mě to pravé slovo, ale kdo viděl, pochopí (alespoň doufám). Kromě této zásadní změny jsem také zaregistrovala mnohem více (drobných) nesmyslů typu proč dělají to a to, když by mohli udělat to, vzhledem k žánru s nimi ale člověk nejspíš musí počítat. Tvrzení, že "Rezistenci" zachraňuje akční stránka, může být možná trošku nefér (líbí se mi na ní ostatně i další věci / lidé), na druhou stranu to není zas tak úplně nepravda. V porovnání s "Hunger Games" a mnoha dalšími dobrodružně romantickými teen sci-fíčky, kterých je teď jako hub po dešti (a další vznikají), klade tahle série mnohem větší důraz i na líbivý zevnějšek, protože to je to, co dnes divák (OK, tak většina diváků) chce. K dobru budiž "D" + "R" i umění recyklace, neboť jsou - více než cokoli jiného - důkazem, že i x-krát recyklované scény mohou vypadat (a znít) dobře; viz. přeskakování kolejí těsně před projíždějícím vlakem. Loňská "Divergence" mi sedla více, jelikož ale na čsfd neexistují půl hvězdy, dávám taktéž 4. (Zbytek komentáře obsahuje spoilery.) P.S.: Nezdál se mi věkový rozdíl mezi představitelem Čtyřky a jeho matky ("Uložíš ho ty, nebo mám já?"XD), ale je mezi nimi 16 let, což skutečně odpovídá jejím výrokům, že ho měla "velmi brzy". P.P.S.: Ach jo, proč museli zabít zrovna Erica? Ten byl boží!!!:-( P.P.P.S.: Jsem zvědavá, jak si tvůrci poradí s dvojitou zápletkou. Kapitol, tedy chci říct Chicago, padlo v prvních dvou dílech a zbylé dva tak budou začínat téměř od nuly. Nečekané a zajímavé.;-) ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Naomi Watts (Evelyn) je prírodná blondínka, no kvôli tomuto filmu si ich musela prefarbiť na hnedo. (Hudakfilms)
  • Natáčelo se v Chicagu v USA. (willy1)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama