Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rezistence se v mnohém podobala předešlé Divergenci, takže můj divácký zážitek byl více či méně srovnatelný u obou částí. Druhý díl je už o něco vyspělejší, drastičtější a bouřlivější, ale i tak vyvěrají na povrch opět vztahy mezi jednotlivými postavami, které onu vzpurnou stránku filmu vyvažují. Mnozí tvrdí, že jde o chudšího sourozence Hunger Games, nicméně mně se líbí obě série postejně, takže já jsem spokojený. Zkrátka obstojné pokračování příběhu z postapokalyptické éry, které nabízí jeden z dalších pohledů na společnost a lidi v budoucnosti. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Už od prvního traileru jsem měla z filmu hrůzu, protože i přesto, že si knížku nepamatuju do nejmenšího detailu, přišlo mi, že tak 80% scén vůbec nebylo v předloze. No, na jednu stranu si dost uzpůsobili většinu příběhu, ale pointu nechali, takže jim to těžko můžu mít za zlé. Celkově se mi to líbilo, akorát mi přišli zbytečně upozaděné všechny vedlejší postavy, které měli v knížce víc prostoru (Christina, Uriah, Marlene & Lynn), jako jasně, do dvouhodinového filmu prostě nenarvete všechno z knížky, ale oni udělali haló s obsazením právě zmíněných - Uriaha, Marlene a Lynn a ve výsledku tam někteří snad ani nepromluvili (přišlo mi, že je klidně mohli vypustit jako v prvním dílu). Tvůrci si vymysleli pěknou krabičku a způsob jak to otevřít. Vizuálně byli simulace až dechberoucí, ale přišlo mi, že to celé vzniklo právě proto, aby ty triky mohly uplatnit. No, každopádně, Tris by mohla být rozený kadeřník, takhle se ostříhat s rezatýma nůžkama... ale Shailene to holt sluší jak s dlouhýma, tak s krátkýma. No a Tobias mě potěšil stejně jako minule, tady není co dodat. Film běžel až moc rychle a ty dvě hodiny uplynuly jako voda. První se mi líbil o něco víc a byl tam lepší soundtrack, takže za mě "jen" 4*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne zhruba na úrovni jednotky. Plusom je pár lepších akčných scén a trocha napätia, mínusom zasa, že tu opadlo mystérium ohľadom samotných frakcií, diváka už tak nepohlcuje scifi atmosféra fiktívneho sveta. Celkovo ma snímok nijak výrazne nenadchol, ale ani neodradil od pokračovania. Budúcnosť ukáže, čo je za mestom.... 65/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z Divergence si toho nepamatuji mnoho :) Druhý díl někde navázal a mně bylo vlastně jedno, co se dělo předtím, tak nějak jsem to dokázal vstřebat i bez hlubší mytologie. U Divergence jsem to shrnul celkem trefně a v úpdstatě za tím samým si stojím i zde. Ať už Neil Burger nebo Robert Schwentke...je zkrátka vidět, že podobné kousky točí hlavně producenti a ne režiséři s vizí, takže jsou oba díly vlastně lehko zaměnitelné (což ale není pravidlem, viz Harry Potter, kde je poznat rukopis všech tří režisérů). Co bych snad jen dodal, že má tento díl navíc oproti předchozímu je honička k vlaku, kterou hodnotím jako nejlepší scénu v sérii, která mě osobně dostala a je tam cítit nějaký ten vztah k látce a akčnímu pojetí. Jinak vesměs průměr... Shailene Woodley sice možná není taková hvězda jako Jennifer "Katniss" Lawrence, nicméně nakročeno má také velice slušně...60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jednička byla strašná blbost, která čas od času zabavila nějakým lepším nápadem, ovšem zapadnutým v rámci jednoho z nejhorších nápadů na young adult fiction, co jsem zatím viděla (jako sorry, ale ty frakce jsou od začátku totálně nesmyslný a není divu, že se schyluje k revoluci, i Labyrint měl lepší nápad, a to i ten nestál za moc). Už jen pohled na ten plakát vyvolává smích, jen se na něj chvíli dívejte. Mělo to ale dva hlavní hrdiny, co byli míň hrozný, než Bella a Edward (moderní srovnávací měřítko) a dokonce absentoval i "Jacob" (jestli to ovšem nebyl onen týpek, co se zasebevraždil). Dvojka je ale opravdu strašná. Neděje se tam vlastně vůbec nic, než neustále se opakující simulace v mozku hlavní hrdinky, a i když se tam náhodou děje něco jinýho, pořád je to ta stejná sterilní a otřesná nuda. Kate Winslet mě iritovala, Naomi Watts taky, obě ze stejnýho důvodu - bylo jasný, že si v každý svojí scéně v duchu říkají, do jaký strašný chujoviny se to daly uvrtat. Shailene Woodley, která mi v prvním díle přišla sympatická, byla tady k nesnesení (jestli za to mohly ty ostříhaný vlasy, to nevím) a její boyfriend taktéž. Upřímně se divím, že se točí další díly a doufám, že poslední díl se tradičně rozdělí na dva, aby se děj ještě víc rozpliznul. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Dae Kim, představitel Jacka Kanga, byl natolik nadšený ze svých kostýmů, které nosil ve filmu, že si je chtěl odkoupit do osobního vlastnictví. (Calwen22)
  • Filmovalo sa v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama