Reklama

Reklama

Škola demokracie?

všechny plakáty

Recenze (7)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Školský systém z dob Marie Terezie vs. nové metody výuky, které se snaží rozvíjet, jak osobnost jedince, tak i týmového ducha. Zajímavý pohled na minulý i současný systém, který doznal za posledních 25 let od vydání dokumentu jen pramálo změn i když pohledy a snaha něco změnit se stále hýbe dopředu. Dokument se zaměřuje na srovnání klasické formy výuky, kde jsou jasně dané osnovy, pravidla a je vyžadována kázeň v porovnání s výukou, pojatou moderními způsoby s ohledem na psychologii jednotlivce i skupiny. První část dokumentu na mě působila jemně rozporuplně, ale druhá část zapadla velice dobře do již připravené skládačky. Nechybí zde ani pohled na danou problematiku všech zainteresovaných stran. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zvládnutý dokument, který zprostředkovává dostatek názorů z obou táborů, aby si divák z viděného mohl utvořit vlastní pohled na věc (zvýšená míra angažovanosti nevadí). Nadprůměrné hodnocení podporuje i určitý pocit nostalgického vzpomínání, kdy jsem jako tehdejší sedmák vnímal ty zaprděné učitele a především učitelky úplně stejně jako zpovídaní školáci v dokumentu. Docela mě zaráží, že ho vidělo (resp. na čsfd hodnotilo) tak málo lidí, přestože se jedná/jednalo o opravdu kvalitní příspěvek k nekonečné diskusi na téma reformy školství či metod výchovy. Přikládám odkaz na aktuální rozhovor s režisérem http://www.eduin.cz/clanky/pripomente-si-film-tomase-skrdlanta-skola-demokracie-po-sedmnacti-letech/. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* dobře vyvážený dokument o školství, který jsem si našel až na zdejší popud. Skoro 15let starý ale téma je stále aktuální. Chápu, že se alternativní typ výuky standardně použít nedá, ale určitě by šlo z toho něco využít. Hlavně nenechávejte o tom rozhodovat mladé matky! Učit se, učit se, učit se ;-) [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument pojednává o vzdělávání ve světě. Vhodný pro učitele, aby získali nový pohled na školství. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Dvacet let pryč a vše je stále při starém. Z dokumentu si beru především jednu myšlenku: "Nebát se dát dítěti zodpovědnost, mnohdy přijde s lepším řešením než jaké bychom mu nakázali provést." Je skvělé, že ke slovu se dostali jak kantoři pro a proti, tak i žáci a studenti. Celkově mi z toho vychází, že pro známkování, dril a biflování jsou většinou (starší) učítelé ze "staré školy", kteří takto byli vychováváni a nedokáží si připustit, že to může jít jinak, nikdy to sami nezkusili. Říkám si, že některé metody jako: "Nesmíš pít, jít na wc, natož s někým prohodit slovo," přece nemůžou být i v dnešní době, ale pak si vzpomenu na některé mé učitele z gymplu a ani se mi nechce pravda přijmout. Ve snaze opačné skupiny kantorů zase brání legislativa. Asi se budu opakovat, ale věřím, že teď se už konečně začne se změnami, že se lidé opravdu zvednou a půjdou udělat něco pro dobro nejen svých dětí, ale i celé společnosti. ()

Reklama

Reklama