Reklama

Reklama

Doma

(festivalový název)
  • Německo Sto Spiti - At Home (více)
Trailer

Obsahy(1)

V domě na pobřeží Egejského moře žije Nadja společně s manželským párem Stefanem a Evi a jejich dcerou Iris. Dny plynou jednotvárně jeden za druhým. Stefanos odjíždí do práce, Evi si přivydělává jako překladatelka a Nadja se stará, aby byli všichni spokojení. Oficiálně je služebná, je ale zřejmé, že pro rodinu znamená mnohem víc. Je jejím nedílným členem, Irisinou druhou matkou a Evinou důvěrnicí. Únavu a slabost, kterou poslední dobou Nadja pociťuje, připisuje starostem o dceru žijící v zahraničí a také horku, které to léto panuje. Odborná diagnóza bohužel říká něco jiného a Nadja se k nastalé nelehké situaci staví s hrdostí sobě vlastní. Intimní drama rozehrané na půdorysu jednoho domu otevírá otázku lidské soudržnosti v době ekonomické krize, které současné Řecko čelí. Tváří v tvář nejistotě a případné nutnosti omezit vlastní pohodlí se hlavním hrdinům zdá lehčí zavřít oči než otevřít své srdce a převzít zodpovědnost za druhé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Portrét bohatší řecké rodinky měl původně vyprávět o komplikovaných mezilidských vztazích. Místo toho však diváka hned od počátku zavalí přetahovaná přírodní lyrika prokládaná plochými hereckými výkony. Jediným kvalitním aspektem celého snímku tak zůstává epicky postavená kamera a rafinovaně vybarvené obrazy. 5/10 [KVIFF 2014] ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé téma, ale nic neříkající scény jsou bohužel všudypřítomné. Téma, které je stále aktuální, ale ne každý vydrží zdlouhavé záběry (hrdinka jde po silnici, jízda autem atd.) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama