Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

darwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabší než Romeo Must Die a Exit Wounds. Je to sice, jak by řekli čecháčci "Huusteej mazeec, hele.", ale té akčnosti je právě až moc, což odsrává tradičně scénář. Slabý film tak nezachrání ani krásná Gabrielle Union a jako obvykle skvělý Anthony Anderson. Bartkowiak a producenti nicméně mohou být spokojení, film se stal hitem a vydělal hodně dolárků. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Typické americké akční béčko, které rozhodně mělo na víc. Průměrné akční scény, průměrný scénář, sem tam nějaká ta hláška, ale to je tak nějak všechno. Fanoušky žánru potěší snad jenom závěrečná bitka Jet Li vs. Mark Dacascos, na kterou jsem se já těšil celý film. Jinak opravdu nijak výjiměčný kousek na jedno podívání. Vzhledem k hereckému obsazení a s ním spojeným potenciálem, jaký film mohl mít ještě jednu hvězdičku srážím... ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tretí hip-hopový akčniak Andrzeja Bartkowiaka a Joela Silvera je dostatočne svižný a cool, aby človek príliš nerozmýšľal nad mnohými nezmyslami a pochybnou morálkou nepríliš dobre zahratej hlavnej postavy. Ale prečo aj, veď je to hollywoodsky akčný film, do riti. A čo jeho pestrosti a príťažlivosti sa týka, vydarený dosť. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Asi ešte úplne nestrácam súdnosť. Akčné filmy sú pre mňa vody, v ktorých som ochotný odpustiť naozaj veľa. Ale toto bola sračka na entú, v ktorej mi vadili aj logické, či príbehové nonsensy. Jednu dávam za Jeta, ktorý je mi proste vždy sympatický, ale zvyšok strhávam za 1) DMX s charizmou = 0. 2) akčné scény s ním a zvlášť za epileptický strih, ktorý mal neskrývane vzbudzovať dojem, že starý dobrý DMX je bohovský parkourista 3) rappohiphopgangstanadupaný hudobný poodmaz - nasilu 4) Ten otravný večne nevtipný tragéd s medzerou medzi zubami 5) Outro scénka trápne zneužívajúca pojem cameo 5) akože HOT taneček tej černej zrúdy, čo sa tvári ako najsexy telo pod slnkom 6) Čistá tupota, ale v tak nefunkčne nariedenom pomere, že to nebolo ani tupo zábavné (s jedinou výnimkou liliputána v klietke, ktorý bravúrne ovládal karate). ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě dojmem, že Silver k sepsání scénáře najal nějakého osmiletého kluka, protože takovou absenci příběhu už jsem dlouho nezažil. K tomu dal hercům do smlouvy, že musí nosit celý film kamenné ksichty a chovat se imbecilně. Protože když se postavy posunou v ději tak, že jedna z nich něco TUŠÍ, nemůžu to brát ani s přimhouřenýma očima. A jako bonus je tu vedlejší „dějová“ linka s unesenou dcerkou, která sem přišla z úplně jiného filmu (konkrétně Sám doma) - děs. Ta jedna hvězdička není za Jet Liho (který v tomto filmu bojuje zásadně s jednou rukou v kapse - proboha PROČ?!!!), ale za dvě scény, které mi utkvěly v paměti: 1) Liho ruční zdolávání pater, 2) honička na čtyřkolkách. Bartowiak po Romeovi a Lovci policajtů opět dokazuje, že je možná zručný kameraman, ale mizerný režisér (takže ve mě vyvstaly obavy z právě se točícího Dooma - může vůbec takový film dopadnout dobře?). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V několika záběrech je možné zaznamenat, že DMX je nahrazen dvojníkem. Nejlépe lze pak dabléra rozpoznat ve scéně potyčky najatých „goril“ s Fait (DMX) a Su (Jet Li) v uličce, kde je rozdíl nejpatrnější v zabarvení pleti. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Fait (DMX) utíká před rozzuřeným psem, probýbající se zeď vedle něj dokládá použití umělého materiálu. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama