Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Typické americké akční béčko, které rozhodně mělo na víc. Průměrné akční scény, průměrný scénář, sem tam nějaká ta hláška, ale to je tak nějak všechno. Fanoušky žánru potěší snad jenom závěrečná bitka Jet Li vs. Mark Dacascos, na kterou jsem se já těšil celý film. Jinak opravdu nijak výjiměčný kousek na jedno podívání. Vzhledem k hereckému obsazení a s ním spojeným potenciálem, jaký film mohl mít ještě jednu hvězdičku srážím... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Teda nechci panu Bartkowiakovi šahat do svědomí, případně bořit jeho iluze, ale banda plešatejch, namachrovanejch, řetezama ověšenejch, zkérovanejch "Afroameričanů" se nezabývá něčím tak nesmírně inteligenčně náročným, jako otevírání bankovních sejfů. Jejich bohulibé snažení v oblasti kriminálních činů se zpravidla ubírá zcela jiným směrem. Například někomu vystřelit střeva na chodník a pak ho okrást. Nebo někoho okrást a pak mu vystřelit střeva na chodník. Jak vidíme, jejich pestrá činnost nepostrádá i jistou dávku variability, ovšem o vybírání vysoce zabezpečených trezorů se existencím s přezdívkami "Drag-On" nebo "DMX" může skutečně jenom zdát. Na hlavních představitelích pak celý film krutě dojíždí. Zatímco Jet-Li se ve své roli agenta Su zrovna nepřetrhnul, samotný ústřední hrdina Tony Faith alias DeMent-X je nepřesvědčivost sama. Hlubokomyslný až zádumčivý výraz v jeho tváři dává tušit, že hlavní představitel musel s přehledem zvládnout snad i třetí třídu základní školy a jeho herecké kreace na téma "jsem zlý plešatý Ou-Dží" se do kroniky filmových křečí zapíšou zlatým písmem. O zápletce nemá cenu mluvit vůbec. Je to vo ňákejch diamantech. Tečka. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Asi ešte úplne nestrácam súdnosť. Akčné filmy sú pre mňa vody, v ktorých som ochotný odpustiť naozaj veľa. Ale toto bola sračka na entú, v ktorej mi vadili aj logické, či príbehové nonsensy. Jednu dávam za Jeta, ktorý je mi proste vždy sympatický, ale zvyšok strhávam za 1) DMX s charizmou = 0. 2) akčné scény s ním a zvlášť za epileptický strih, ktorý mal neskrývane vzbudzovať dojem, že starý dobrý DMX je bohovský parkourista 3) rappohiphopgangstanadupaný hudobný poodmaz - nasilu 4) Ten otravný večne nevtipný tragéd s medzerou medzi zubami 5) Outro scénka trápne zneužívajúca pojem cameo 5) akože HOT taneček tej černej zrúdy, čo sa tvári ako najsexy telo pod slnkom 6) Čistá tupota, ale v tak nefunkčne nariedenom pomere, že to nebolo ani tupo zábavné (s jedinou výnimkou liliputána v klietke, ktorý bravúrne ovládal karate). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemám rád černošské filmy a nemusím ani čistě ťamanské. Nepovažuji se za rasistu, ani xenofoba. Jen nesnáším, jak černoši nemístně přehrávají a ťamani zas hrát vůbec neumí. Zde je to zabaleno v úhledném dárku jako dvoubarevná fidorka. Naneštěstí tu není žádný běloch, který by to zachránil. Možná proto je to pouhá akční blbost bez hlubší myšlenky. 20% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přestřelené, přitažené, nesoudržné, ale zároveň akční i zábavné. Placku s tímhle Bartkowiakem můžete hodit do přehrávače, když přijdete unavení z práce, když se probudíte do zakaboněného sobotního rána, nebo když vedle v pokoji běží dvěstědevadesátýdruhý díl Ordinace... protože u toho nemusíte přemýšlet, ale jen se kocháte bojovými dovednostmi Liho a Dacascose, honičkami, smějete se komediantům Andersonovi a Arnoldovi a posloucháte nabušený soundtrack, kterému vévodí Dmx. Při fightech se sice ze stropů a střech spouští nevídané množství bezpečnostních lan, ale ty parádičky za to stojí (viz hned úvodní Liho hotelová návštěva). Co za hlášky vypouští z tlamy Anthony Anderson, to je brutus, zejména pak dialog s Tomem Arnoldem v závěrečných titulcích (Denzel?? Joo, Denzel!). Pro mě pohodovka, spousta zapamatovatelných scén, Jet-li vs 20 ultimátních hovad, X gon give it to ya, Gabrielle Union vrtící prdelkou, závěrečný souboj... 25 miliónů dolarů(rozpočet)/56,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Obsazení Marka Dacascose bylo podníceno výsledky hlasování fanoušků na webu Jeta Liho, kde se jich ptali, koho by chtěli vidět v souboji s Jetem. (POMO)
  • Zatímco se v automobilové honičce Faitův (DMX) modrý sporťák dokonale poničí, v dalším záběru, kdy opouští Archieho (Tom Arnold) kancelář, je možné si všimnout, že všechna světla svítí a přední nárazník je opět na svém místě. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama