Reklama

Reklama

Karibská krize: Neznámá fakta

(TV film)
  • Velká Británie Man Who Saved the World, The (více)

Obsahy(1)

Během karibské krize mohlo snadno dojít k jaderné válce mezi mocnostmi. Svět se nacházel velmi blízko k naprostému zničení. Poznejte, jak málo chybělo do apokalypsy... Napínavý dokumentární film od producentů oscarového dramatu Králova řeč odhaluje nervy drásající, dlouho tajená fakta o událostech z roku 1962. Dnešní veřejnost na Karibskou krizi a vyostřený spor mezi americkým prezidentem Kennedym a sovětským vůdcem Chruščovem nezapomněla. Ale mimo reflektory světové politiky se tehdy odehrálo drama na palubě ruské atomové ponorky, jež přivedlo mocnosti blíže na pokraj třetí světové války, než kdokoli vůbec mohl tušit. Dokument Karibská krize: Neznámá fakta vypráví o činech Vasilije Archipova – muže, který pomohl zabránit hrozící jaderné válce. Díky výpovědím účastníků, vůbec prvnímu exkluzivnímu interview se samotným Archipovem a dramatické rekonstrukci událostí se dozvídáme více o jednom z nejnebezpečnějších okamžiků dějin lidstva. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Dokument, který byl sice celkově zpracován dost slabě, ale naštěstí obsahoval zajímavé vyprávění pamětníků, z něhož si divák mohl o Karibské krizi udělat následující (trochu zjednodušený) závěr: sověti měli v čele nezodpovědné tupce, ale obyčejní ruští námořníci naštěstí dokázali jednat rozumně a odpovědně - naproti tomu američtí vojáci se chovali jako puberťáci, ale naštěstí měli Kennedyho. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

...alebo ako (ne)vyvolať 3. svetovú vojnu. Témou ma to síce až tak nezaujalo, ale kvalitné spracovanie musím oceniť. 70% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Herci sa snažili, ale hraný thriller nebol napínavý, keďže koniec sveta nenastal. Dokumentárna časť bola na tom lepšie, fakty o tom, ako sme tesne unikli jadrovej vojne varujú, len či sa z nich niekto poučí. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

v ten deň, keď kenedy prehovoril a chruščov tam poslal "obchodne lode" to otec počul na viedenskom rádiu, ráno ma nepustil do školy báli sme sa že vypukne vojna, mal som desať. a bál som sa otcovej nahnevanej a prísnej tváre. Historičnosť tohto diela len potvrdzuje aká naozaj skutočná chvíľa to bola. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama