Reklama

Reklama

Policejní inspektor Jean Gabin pátrá po vrahovi majitele nočního klubu, jenž byl zapletený do obchodu s drogami. Setkává se s jeho milenkou, která mu zamotá hlavu a zkomplikuje vyšetřování... Albert Simoni je majitelem nočního klubu Vajíčko, ve kterém se scházejí mladé prostitutky. Simoni je bratrem senátora, ale má pletky s podsvětím. Na jeho klub dohlíží jeho přítel Marquis. Simoni má poměr s mladou německou prostitutkou Lucky Fridelovou. Právě když je Simoni na projížďce s Lucky, neznámý vrah ho zastřelí. Vyšetřováním je pověřen inspektor Vallois, který Simoniho a jeho přátele dobře zná. Díky Marquisovi se však s Lucky setkává poprvé. Během jejich prvního setkání se Vallois nechává svést a stráví s Lucky noc. Všechny stopy Valloisova vyšetřování zatím nasvědčují, že Lucky je Simoniho vrahem, a proto chce Vallois o ní zjistit více informací. Lucky mu prozradí, že je ve skutečnosti dcerou bohatého německého průmyslníka, který ji do Paříže jezdí pravidelně přesvědčovat, aby se vrátila domů. Vallois rovněž pochopí, že Lucky je závislá na drogách. Poté, co se seznámí s její známou, lékárnicí Thérese Markenovou, pochopí, že Markenová dodává Lucky drogy. Marquis prozradí Valloisovým nadřízeným, že Vallois měl s Lucky poměr. Vallois se snaží Lucky varovat před svými kolegy, ovšem Lucky způsobí nehodu, při níž je Vallois zraněn, a uteče. V nemocnici pak Vallois podává výpověď a končí u policie, je však stále odhodlán najít Simoniho vraha. Setkává se s Luckyiným otcem, který mu prozradí, že u Lucky viděl Simoniho, jak fackuje Markenovou. Vallois se vydává do domu Markenových. Zjišťuje, že Markenová podváděla se Simonim svého manžela, a protože se s ní chtěl rozejít, zastřelila ho. Po něm pak převzala roli dodavatel drog pro Lucky. Vallois donutí Markenovou, aby se šla přiznat na policii. Sám poté odváží Lucky do sanatoria, aby zahájila léčbu své drogové závislosti. Lucky se mu cestou svěří, že ho miluje. (TV Prima)

(více)

Recenze (29)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gabinův Junior lapený v hrsti věčně sjeté fräulein, fádní dialogy, banální zápletka, teatrální ženské herecké party a koneckonců ani ten Jean se nám moc nepředřel a vedle své německé milenky spíše působil jako její otec (s trochou fantazie možná i dědeček). Tohle mělo s noir-filmem společné leda černobílou a co hůř, Grangierův film neobstojí ani jako krimi. Nevidím důvod jej šetřit.. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak mám to za sebou, a musím se přiznat, že jsem rád, že už je konec. Pro mě jednoznačně jeden z nejhorších filmů z Gabinem. Čekal jsem Noir krimi ve stylu Maigreta a místo toho dostal divnou romantickou směsici namíchanou s prvkem detektivky s absolutním nezáživnem v celém rozsahu. Vůbec se nedivim, že po tomhle veledíle nehrábla ČT v minulých letech. Ale abych jen nehanil, film dost zachraňuje vynikající hudební jazzová vložka a pravda, že pohled na rozjařeného Gabina mě v některých chvílích také dostával do úsměvu Co se týče českého znění Karel Heřmánek na tuto Gabinovku sedl velmi dobře, zbytek osazenstva je trošku peklíčko. Hoodně slabé tři hvězdice. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivý francúzsky noir s všadeprítomným jazzom a svetlami nočného veľkomesta. Na pozadí vraždy majiteľa nočného klubu sa odvíja zvláštny vzťah staršieho inšpektora ( opäť vynikajúci Gabin ) s podozrivou drogovo závislou mladou ženou ( možno najlepší výkon kariéry Nadji Tiller ). Hoci atmosféra hustne, film sa drží svojej línie. Vyniká konverzačkou a pevnou stavbou príbehu, kde všetky zložky dokonale fungujú. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo ma, aká bude krimi od Francúzov, v porovnaní s tými našimi z rovnakého obdobia, napríklad v hlavnej úlohe s Hrušinským (Strach, Vrah skrýva tvář, Po stopách krve, Na kolejích čeká vrah). No a vo výsledku, končia tieto francúzske krimi ďaleko za očakávaniami. Tempo rapídne pomalšie, kopec zbytočných odbočiek či pasáži, ktoré vo výsledku dosahujú jediné, a to pocit nudy. Ani Gabin to nezachráni .. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Všichni tady blouzníme a mohli bychom se konečně už probrat." Tahle netradiční detektivka o jedném záhadném "zločinu z vášně", při jehož vyšetřování propadne vášním k podezřelé narkomance i samotný hlavní vyšetřovatel, rozhodně nebude náležet k tomu nejlepšímu, co Jean Gabin natočil. Zejména rozjezd v nepříliš podmanivém jazzovém černošském klubu byl trochu nezáživný. Přesto bych film úplně nezatracoval a nakonec mi ho bylo potěšením vidět a to nejen kvůli Gabinovi, který je (ostatně skoro jako vždy) coby osobitý francouzský komisař neodolatelný a dokonce si zde výjimečně jako postarší pán zahrál i v několika milostních scénách. Rovněž samotné zapletání vztahů, podezření, stejně tak odhalení pachatele a důvodu vraždy bylo vesměs zajímavé a vytáhlo s celkovou atmosférou mé hodnocení s přihmouřením oka na slabší 4 hvězdičky. Překvapivě hodně zdařilý byl i český dabing hlavní postavy s netypickou volbou Karla Heřmánka, což o nadabování většiny vedlejších postav se už bohužel říci nedá (ale za to režisér Noci a zmatku holt nemůže). 70% (# Challenge Tour – 52 roků filmu za 52 týdnů) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama