Reklama

Reklama

Slib

  • Polsko Obietnica (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lila (14) a Janek (15) milují jeden druhého a jejich vztah vyplňuje celý jejich svět. Poté, co se Janek vůči Lile dopustí zrady, je ochoten udělat cokoli, aby vinu odčinil. Anna Kazejaková se v syrově natočeném snímku bez černobílého moralizování zabývá tím, jak daleko je člověk ochoten zajít kvůli lásce. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film o vyrůstající "facebookové generaci" zaujme už tím, že na moderní komunikační technologie nepohlíží s povrchně odmítavým postojem jako na nějaký virtuální, od reality odtržený svět či dokonce zdroj sociálních dysfunkcí (jak se IMHO mylně domnívají někteří ze zdejších spolukomentujících), ale jako na zcela přirozenou součást každodenní lidské komunikace. Slib totiž nepoukazuje na propast mezi světem osobních rozhovorů a světem esemesek a skypeování, nýbrž na propast mezi světem dospívajících a jejich rodičů, která vzniká právě z nedostatku komunikace a zájmu. Se zápletkou, která je postavená na tom, že (pro dospělého a emočně vyrovnaného člověka) zcela triviální problém přivede dospívající hrdiny k extrémním reakcím, se tvůrci neustále pohybovali na hranici, na níž končí silné drama přechází v hysterický blábol, ale díky suverénním hereckým výkonům a zkušené režii se jim povedlo ji nepřešlápnout. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepopírám herecký výkon neznámé Elizy Rycembel, která hrála Lilu s deformovanou myslí neskutečně skvěle. Mám ráda filmy, kde je dána divákovi určitá dávka fantazie a nemá naservírované vše do detailu. Tady jsem ale na vážkách, hlavně z té první poloviny tohoto snímku, kde se mně zdálo až příliš mnoho nevyřčeného a kde jsem místy doslova tápala. Nakonec jsem se přece jen chytla a konec mě úplně odzbrojil. Výkřik do světa rodičů takových mladých lidí se ale debutantce Anně Kazejak- David povedl a já věřím, že příště to bude ještě o level propracovanější. ()

Reklama

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Postavu čtrnáctileté hlavní hrdinky Lily ztvárnila nadějná debutující polská herečka Eliza Rycembel, která předvedla naprosto výjimečný a vyzrálý herecký výkon, kterým zastínila i zkušené a starší kolegy a za tuto roli by zasluhovala nějakou cenu. Mrazivé drama z prostředí náctiletých, kteří spolu komunikují zejména prostřednictvím Skype a SMS, ukazuje jaké tragické následky může mít jedná nevinná chyba. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Otec, ktorý si nenájde čas na svoju dospievajúcu dcéru. Mama, ktorá by vzťah s vlastnou dcérou mohla mať aj lepší. Chlapec, ktorý si vyčíta, že mal pletky s druhou a dievča, ktoré napadne jedna sprostosť a asi ju aj myslelo vážne. Prvá polovica filmu mi prišla o dosť slabšia ako tá druhá. Sympatická Eliza svoju rolu zahrala asi dobre, keďže mi totálne liezla na nervy ako drzá puberťáčka, a tak nejak som sa jej nemohla dostať do hlavy, čo vlastne to dievča chce. Mám doma tiež 14-ku, ale takto by sa v živote ku mne nemohla chovať a nechovala. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Líbal jinou, jak vůl vraždil, do pekla si cestu dláždil." Vážený soude. Jakožto obhájce ex offo zde přítomné slečny Lily ve věci trestného činu navádění k vraždě bych rád pronesl závěrečnou řeč: Co vlastně máme? Jen přiznání morálně pochybného Janeka (masturbuje při Skype a pláče), že kdesi (mimo záběr filmové kamery) a jakýmsi neurčitým způsobem zrakvil roztleskávačku. Za to, že na něm podloudným způsobem vyloudila pusu. Jen jediný polibek, nic víc se mezi nimi nestalo! A to má být motiv? Navíc nebylo prokázáno, že má klientka měla tu moc mu cokoli našeptávat či ho dokonce úkolovat ohledně vraždy. Máme snad věřit, že pár SMS zpráv mezi dvěma cizími lidmi přesvědčí jednoho z nich k tak ohavnému činu?! A já se ptám. Kde je sebemenší důkaz hlubokých citů, či dokonce romanticky tragické lásky mezi Lilou a Janekem?! Ve spisech i v celém filmu ho postrádám. Navrhuji obžalovanou zprostit viny a trojhvězdičkový trest udělit rodičům obou týnejdžrů, za nezájem o výchovu svých "emocionálně vyhladovělých parchantů" a hormonální bouři jejich dospívání, s polehčující okolností přesvědčivě sehraného tyátru a sousedské rvačky, byť 5 minut po dvanácté. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama