Reklama

Reklama

Město podvodů?

(pořad)
Publicistický
Česko, 2013, 5 min

Režie:

Janek Rubeš

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Je Praha město podvodů? To totiž tvrdí Irský reportér Conor Woodman, který se svým štábem navštívil Prahu. Magistrát chce na tvůrce dokumentu podávat žaloby a řešit věci soudní cestou, neb tvrdí, že byl dokument fingovaný a sehraný... Je pravda na straně magistrátu? Bylo v dokumentu vše nahrané? Janek Rubeš se s kamarádem vydává za americké turisty a přichází na stejná místa zjistit, jak tomu je doopravdy. (StreamCZ)

(více)

Recenze (10)

gogos 

všechny recenze uživatele

Janek Rubeš je jedním z předních tvůrců internetových pořadů. A i když se třeba v tomto případě nejedná o žádný nový koncept, určitě stojí za pozornost. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Směnárny a taxíky v Praze jsou velkým prolémem, který je sice řešitelný, ale minimálně u taxíků bez radikálních opatření ze strany města jen velmi obtížně. Ale ten "problém" špatného vracení na dvoutisícovku zaznamenaný dokumentem National Geographic je trochu směšný... prodavač si šel pro tisícovku někam dozadu, očividně jen neměl takové vysoké bankovky hned vedle ulice. Spíše to bylo nedorozumění, které bylo nafouknuto do rozsahu organizovaného zločinu. Řešit jako problém, že se na Václaváku prodávají místo drog cukr nebo soda, mi připadá trochu mimo. Neměla by se pozornost spíše zaměřit na to, že v Praze lze bez větších obtíží sehnat v centru města i poměrně tvrdé drogy a jak díky dealerům centrum v noci vypadá?! A co měla být ta historka s hospodou? Nevím nevím, co tam ten irský reportér dělal :-) Toto ověření bylo výborné... National Geographic z něj nevychází v moc profesionálním světle, Praha sice nevychází jako město někde daleko na východě, kde se každý snaží okrást cizince o poslední drobné, ale úplně bezproblémově také ne. Také proto se mi líbí pokračování v reportážích Praha vs. prachy, které jdou hodně do hloubky a ze kterých až běhá mráz po zádech. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Pořad, který není nijak závratně dobrý sám o sobě, ale mající význam hlavně v tom, že se díky němu Janek odrazil k mnohem lepšímu a víc do hloubky jdoucímu Praha vs. prachy. I tak, kecy radního v poslední epizodě nemají chybu... 70% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se cmenda. Češi jsou fakt jak Alenky ve Wonderlandu, ku*vy (nejen ty na sex) jsou i u nás, vážení, tedy pardón - především u nás. A nejen v Praze, ale v celé republice. Z velké části díky naší hurvínkovské legislativě. Jen jsme si tu podlost zakořeněním praxe přijali za svou, tak každý trefný dokument nyní považujem za urážku sebe sama. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Vlastně jednoduché videa s nápadem obšlehnout námět od veřejně propíraného dokumentu a zjistit zda je na tom Praha lépe než vykresluje zahraniční reportér. Tady vlastně ještě o nic nejde, ale starwarsovsky řečeno - po klidném začátku se začíná nad prahou objevovat skrytá hrozba v podobě dalších navazujících sérií, a to zejména Praha vs. Taxi, kde už jde o hodně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama