Reklama

Reklama

Zápisky z temnoty. Aleppo.

(festivalový název)
  • Polsko Notatki z ciemności. Aleppo (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické svědectví z Aleppa, největšího syrského města denně sužovaného boji mezi režimem Bašára Asada a opozičními skupinami, kde se jedním z hlavních cílů pravidelných bombových útoků stali civilisté. Protagonisté filmu, kteří se před třemi lety účastnili nenásilných demonstrací proti režimu, si pod tíhou každodenního utrpení vybrali různé role. Film bývalého pracovníka humanitární organizace, který se do Sýrie vrací jako dokumentarista, ukazuje v té nejsyrovější podobě opoziční bojovníky, členy islamistických hnutí, dětské vojáky stejně jako lékaře a humanitární pracovníky. Ti všichni ale doufají, že válka jednou skončí a oni se budou moci vrátit do civilního života. Jeden svět uvádí film ve světové premiéře. (Jeden svět)

(více)

Recenze (4)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu drsný film. Někdo namítá, že je jednostranný, natočen jen z 1 pohledu, ale tento argument příliš nechápu. To, co se lidem v tomto městě děje, je natolik závažné, že si nedovedu představit dostatečné argumenty proti. Je jasné, že protirežimní síly páchají také násilí, ale to se civilistů příliš netýká. Skrze tento film máte opravdu šanci ocitnout se uprostřed válečného konfliktu, kde jsou lidé zvyklí, že denně okolo nich umírají lidé. A jaké to vše má dopady na obyvatele a hlavně na děti, to si dovedete představit - i když má na toto vše běžný středoevropan vůbec představivost? ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Toto média nepřenesou. Otřesný exkurz do pekla na zemi, v které se proměnila Sýrie a které si zdejší člověk může jen těžko představit. Musím tady vyjádřit obrovský obdiv k pánům filmařům, na toto by si troufl opravdu málokdo. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Pokud je dnešní stav Aleppa několikrát horší, potom je shlédnutí tohoto filmu hotová tryzna. Něco tak pusobivého v devadesátiminutovém rozsahu se nevidí často. ()

ChickenPate odpad!

všechny recenze uživatele

Snůška lží a pro-teroristické propagandy. Teroristé (západními médii popisováni jako "povstalci") označují vojáky na straně prezidenta Assada za žoldáky, přitom oni sami mají ve svých řadách bojovníky z několika desítek zemí z celého světa. Srdcervoucně natočené scény postřeleného malého kluka sniperem nejsou taky z propagandistického hlediska žádá výhra. Chlapec byl zkrátka povstalec, měl v rukou zbraň a střílel. Sniper ho postřelil do kotníku (odstřelovač určitě záměrněně nemíří na kotník, pokud má v plánu nepřitele zabít) a ve filmu se z něj dělá oběť zlounů na straně krvelačné bestie Bashára. Zkrátka a jednoznačně film s jediným cílem - utvrdit lidi v názoru, kterým jsou krmeni od začátku konfliktu ze strany neobjektivních médií. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama