Reklama

Reklama

Kismet

(festivalový název)
  • Řecko Kismet (více)
Trailer

Obsahy(1)

Turecké telenovely, které pronikly s nečekaným úspěchem na televizní obrazovky milionu domácností ve Spojených arabských emirátech, v Egyptě a dalších zemích, vyvolaly v muslimském světě vlnu rozvodů. Ve scénářích, které píšou převážně ženy, jsou hlavní hrdinky záměrně zobrazovány jako silné a statečné osobnosti, které jsou rozhodnuty bojovat za spravedlnost a svá práva. Režisérka Nina-Maria Pashalidou na příkladu osudů několika věrných divaček ukazuje, jakým způsobem může oblíbenost tzv. soap oper inspirovat k emancipaci žen a ke změně životních postojů a hodnot ve společnosti. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Bůh není On, ani Ona, bůh je To. Anebo jsou na mráčku dva, ale pak jsou to muž a žena.     Zkrátka a dobře patriarchálnímu uspořádání světa odzvonilo. Kéž to kluci pochopí a začnou respektovat co nejdříve. Muž a žena jsou si rovni. Yin a Yang. Nechť vládnou světu společně.     Dokument je pěkně koukatelný, přesahový a byť je točený spíš pro ženy i muži by ho měli shlédnout. S přehledem čtyři hvězdičky, pátou šetřím nevím na co :-)). ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Na snímku je znát, že režisérka ví o čem točí dokument a naprosto nenásilnou formou vtahuje i nezasvěceného diváka do problematiky. Dokument má spád, je hutný a zároveň poměrně lehce stravitelný a bez snahy rozbrečet diváka. Bravo! ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama