Reklama

Reklama

Prachy v prachu

(festivalový název)
  • Estonsko Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Politické strany financují své kampaně z nepřiznaných peněz, politici slibují nesplnitelné, roste korupce a klientelismus. To je reálná situace na estonské politické scéně, která nápadně připomíná situaci v řadě dalších zemí, včetně Česka. Tamní divadlo NO99 se rozhodlo čelit celospolečenskému znechucení z panujících praktik v politice provokativním způsobem – ohlásilo vytvoření nové politické strany. Připravuje spoty, billboardovou kampaň a chystá ustavující sjezd pro 7000 lidí. A establishment i média začínají být nervózní. Je to celé jen mystifikace, nebo tu skutečně vzniká nová strana? Autorský dokument odhaluje slabiny dnešní demokracie a poukazuje na sílu občanské společnosti. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Prachy v prachu jsou na první pohled divácky náročné, jelikož nutí proniknout do politických reálií cizí země. Což vzhledem k oblibě politiky všeobecně není úkol jednoduchý. Jenže pak pochopíte, že to je přesně to, o co tu jde a o čem Tiit Ojasoo mluví. Politika se zajímá o vás a pokud přistoupíte na zdání, že je nesrozumitelná a pro běžný život nepotřebná, dovolíte jí, aby nad vámi nenápadně převzala moc. Kouzlo snímku přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že největší kritice jsou podrobeni samotní voliči. Ti věčně čekající a reptající a volající po změně, která ale bez nic samotných nemá šanci přijít. V tomhle směru je srovnání s Českým snem opravdu na místě. Problém je opět v tom, že zatímco můžete přestat se honit za nesmyslnými slevami a akcemi a chleba si koupit v pekárně vedle, těžko půjdete do pekárny volit svou budoucnost... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Projekt s velkými ambicemi, velkou okamžitou ovací a s překvapivě velkou pozorností od medií i běžných lidí. To všechno proto aby se v závěru celá to pozornost vypařila stejně rychle, jako se objevila. Snímek mimo jiné poukazuje na to, jak snadné je pohnout masou lidí k něčemu, co vlastně ani ničím není. Připomnělo mi to trochu Český sen , tedy aneb jak poukázat na ohromnou manipulovatelnost davu tím, že udělám to samé a navíc si tím získám popularitu. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument mapující divadelní představení na politické scéně. Takhle má vypadat upřímná politika! Aneb politika je divadlo a to by se mělo dělat pořádně :) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama