Reklama

Reklama

Navy Seals – třída 234

(pořad)
  • USA Navy SEALs: BUDS Class 234
Reality-TV
USA, 2000, 50 min

Obsahy(1)

83 mužů třídy 234 se zapojilo do výcvikového programu nejelitnějších bojových sil na světě. Kurz dokončí pouze nejhouževnatější studenti. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

nwx 

všechny recenze uživatele

Tak toto je síla. Že máme nějakou jednotku v Prostějově? Specialisty? Pche! Pochybuji, že při výcviku nechají pár chlapů v podstatě utopit, že už výcvik je na hraně života a smrti. "Zlomená ruka, no a? Makej makej." Povinná "četba" pro všechny naše domácí rádobybojovníky. Výcvik SEALS je tedy síla. Ve svém okolí neznám nikoho, kdo by to sotva jen hypoteticky mohl zvládnout. Není šance. ()

Gwin 

všechny recenze uživatele

Do teď jsem měl za to, že mezi „speciálními jednotkami“ není žádný podstatný rozdíl, a že různící se názory na ně jsou tvořené zejména názory fanoušků, kteří viděli jeden akční film a hned mají jasno, kdo je nejlepší. Byl jsem vyveden z omylu, SEALs jsou jiná liga. Kromě klasické fyzické a psychické náročnosti a spánkové deprivace jsou účastníci kurzu neustále mokří (pokud zrovna nejsou u moře, hned přiběhne instruktor s hadicí a tuto chybu napraví), mají pořád svalový třes ze zimy, často jsou blízko utopení a kesonová nemoc jim taky není cizí. Ani si nedovedu představit, jak náročný musí být zimní turnus. ()

Reklama

dammit83 

všechny recenze uživatele

Videno nekolikrat. To, co musi studenti prezit,je neco silenyho. Behem pekelneho tydne spat asi 4h,byt pod neustalym psychickým tlakem, voda, pisek, podchlazeni. Jejich obavany drownproofing neboli zkouska na utopeni je taky masakr. Ale jak rikaji instruktori nebo i samotni studenti, výcvik je z 90% o mentalni vydrzi. Těch 10% je fyzicka. Pak vidite, kdyz instruktor rekne to bajne "Class 234, hell week is secured" a maji 5,5 dne utrap za sebou...Tohle je proste masterclass. Obdivuju kazdyho, kdo to dokonci. ()

lonew 

všechny recenze uživatele

Jo, je to děsnej brutus. Nechápu, jak můžou přežít hell's week - 5 dnů, 6 hodin spánku a pořád jsou ve studený vodě, něco zvedaj, tahaj, běhaj. Pro každýho fanouška speciálních sil povinný seriál. Co vím, je to jediný nejpodrobnější dokument o výcviku/výběru jakýchkoli speciální sil. Jedinou nevýhodou je, že to je jen v angličtině ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama