Reklama

Reklama

Curse of the Fly

Trailer

Obsahy(1)

Atraktivní Patricia (Carole Gray) unikne z psychiatrické kliniky a nalezne úkryt u vědce Martina Delambreho (George Baker). Oba se do sebe navzájem zamilují a vstoupí do svazku manželského. Patricia však nezná Martinovo temné tajemství. Martin se totiž zaobírá nebezpečnými experimenty s teleportací, které nezůstanou bez obětí... Jeden z pramenů slavného thrilleru MOUCHY. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Má můj obdiv. To co filmaři a herci dokázali v šedesátých letech mě stále fascinuje.Carol Grayová je ve filmu velmi vkusná, George Baker dokázal, že je nejen skvělý herec, ale i velmi pohledný muž. Film uměl navodit něco, co už dnes filmaři neumí. Přece jen už je to několik let zpátky, takže horror působí poněkud směšně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moucha potřetí...jak název napovídá, jde především o prokletí rodu Delambreů. Volně tak navazuje na první film s V.Pricem. Andre Dalambre  se též ve filmu objeví - na fotografii, avšak s muší hlavou po nepovedené teleportaci. Jeho syn a vnuci pokračují v načaté práci, experimentují s teleportací lidí mezi Kanadou a Anglií. Syn a jeden z vnuků však trpí genetickým postižením, navíc využívají další lidi k experimentům, které nejsou bezpečné. Oproti gotickým hororům ze šedesátých let tenhle sc-fi horor poněkud zestárl a hrůzy příliš nenažene. V menší roli se objeví Kato ze série Růžový panter. Ocení především fanoušci žánru. Děkuji PetruPanovi za zprostředkování. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní zapomenuté pokračování mouchy. Tenhle díl mi parasoxně přišel nejlepší. Příběhově je to dostatečně zajímavé i když pro lidi co čeka vyloženě film ve stylu prvních dvou dílů budou zklamáni protože se to o mouchu opírá jen málo. Film je dostatečně napínavý a herci jsou hodně slušní, pravdou zůstává že je tu celkem dost chyb a některé scény jsou z dnešního pohledu úsměvné ale i tak solidní béčko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhé volné pokračování originální Mouchy není mezi veřejností příliš známé, což je docela škoda, protože rozhodně nejde o špatný film. Jen se prostě vydal zcela odlišným směrem než jeho předchůdci a spojuje je s nimi jen několik náznaků a především jméno rodiny Delambre. O nějakou „Mouchu“ tady totiž nezavadíme kromě slov ani jednou, což je samozřejmě škoda, ale tento díl nám nabídne jiné přednosti. Především dle mého obsahuje nejvíce hororových prvků ze všech tří. Osobně mě nejvíc zamrzela absence největší hvězdy - Vincent Price byl však smluvně vázán u jiné společnosti a tak se na natáčení nemohl podílet. Ostatní herci v čele Georgem Bakerem však i tak předvedli slušné průměrné výkony a Carole Gray dokonce i něco navíc. Kromě své krásy nám ukáže i ladný běh jen ve spodním prádle. Zdejší atmosféra taky nebyla rozhodně špatná, navíc se ve zdejších stájích ukrývá trojice nepovedených experimentů – podivně znetvořených lidí, kteří měli nahradit ono „muší monstrum“. Na obrazovce se však moc neohřejí a tak tvůrci přišli ještě s rychlým stárnutím hlavního hrdiny, které musel mít pod kontrolou aplikací séra. Jeho osud a finální podoba však byli tak trochu spíše k smíchu. Nechybí však ani dramatická vložka, která byla ozdobou originálu a i zde vše vyvrcholí doslova tragédií. Jak už jsem ale poznamenal, tento film vsadil na svou odlišnost a přístup k danému tématu a nechtěl být zaškatulkován, jako další laciný recyklát, což se jim povedlo. Přesto všechno to ale na víc jak obyčejný průměr nevidím. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor s prvky scifi vyplývajícími z podstaty vědeckého zkoumání rodiny Delambrových - teleportace lidí na velkou vzdálenost. Do příběhu vstupujeme v době, kdy pokusy jsou už jen ověřováním dosažených úspěchů, a všechny "neúspěchy" bydlí na dvoře v malých chlívkách. Což také zjistí mladá paní Delambrová, kdysi nadějná hráčka na klavír, po smrti matky a následném kolapsu léčená v psychiatrickém zařízení, odkud utekla a po týdnu společného života na hromádce s Dr. Delambrem sezdaná v Montrealu. Celkově lze pochválit dramatické zabarvení snímku, naopak pokárat je nutné ofláknuté masky (olepené obličeje kusy čehosi, co pořádně ani nedrží a vypadá jak leukoplast narychlo nalepená na přepudrovanou tvář), za které by se jistě styděly i nízkorozpočtovější snímky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V tomto posledním pokračování série Moucha chybí Vincent Price, protože v době produkce byl pod smlouvou u jiné společnosti, konkrétně American International Pictures. (hladass)
  • Tento film byl po mnoho let zřídka kdy vidět, protože jako jediný z celé série nebyl až do roku 2007 vydán na VHS či DVD. V roce 2007 byl vydán na DVD s celou sérii filmů Moucha. (hladass)

Reklama

Reklama