Reklama

Reklama

Leave the World Behind

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Axwell, Steve Angello a Sebastian Ingrosso sa ako Swedish House Mafia vypracovali medzi naozajstnú svetovú špičku a ich hity "One (Your Name)", "Save The World" alebo "Don't You Worry Child" zabodovali na predných priečkach všetkých zásadných svetových hitparád. O to smutnejšia bola minuloročná informácia, že sa kapela rozhodla skončiť. Po dvoch vydaných albumoch a stovkách vypredaných show v tých najväčších halách a štadiónoch sveta, tak prišlo niekoľko rozlúčkových koncertov, behom ktorých vznikol sčasti i materiál na dokumentárny film pomenovaný Leave The World Behind. Ten mapuje celú hviezdnu cestu troch DJských kamarátov a poodkrýva nielen pohľad do ich života, ale hlavne i do zákulisia úspešného "One Last Tour", behom ktorého trio zavítalo koncom roku 2012 i do Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

koog 

všechny recenze uživatele

'a HOUSE divided against itself cannot stand.' Výborný dokument, dokonale zachycuje všechny měnící se emoce kluků v průběhu jejich několikaleté kariéry a posledního turné. Perfektně zrežírované, vystavěná atmosféra, obrovská energie, dojmy a záběry fanoušků, zákulisí. Intimní pohled do nitra jejich duší a rodin. Jo jag bara älskar SHM! ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Dokument poněkud vyspělejší než o 4 roky starší záležitost "Take One: A Documentary Film About Swedish House Mafia". Pravděpodobně to bude větší vyspělostí všech třech DJs. Oproti Take One na mě už nepůsobí jako namyšlení idioti (leč možná jejich vlastní ega stály za rozpadem skupiny), občas Ingrosso zaválí, ale jinak už na jejich postech vidím tři o něco dospělejší chlapy s rodinou a urovnanějším rozumem, kteří se třeba i dokážou otevřeně zpovídat ze své drogové minulosti (jež je na DJ scéně na denním pořádku). Velký podíl na tom, že je Leave the World Behind o úroveň výš než Take One, hraje ale i od začátku do konce jednoznačná struktura a daný směr: udělat svoji poslední tour a zakončit SMH kariéru na vrcholu. A tak se skutečně i stalo. Povedlo se tak natočit kvalitní dokument, který sice nemapuje celou historii skupiny, ale dokáže obohatit i nefanoušky tohoto seskupení DJs. Zažili jsme něco úžasného. A je smutné vidět odcházet věci, které máte rádi. Ale podívejte se na nás, vydrželi jsme. Máme něco, na co můžeme vzpomínat. A myslím, že je to něco, čeho si můžeme vážit. Doufám, že budeme mít přátelství. Že budeme mít slušné přátelství. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som po prvý krát počul vtedy ešte len čerstvý hit "One" a to v Club Life od Tiësta. Zaznela hneď ako prvá a ja som vedel, že to tak dlho nezostane. Po nejakých tých mesiacoch sa song stal svetoznámý. Každý poznal Swedish House Mafiu. Ja osobne preferujem skôr žáner Trance ale hneď na druhé miesto sa radí House a Electro. Štýl hudby, ktorý nie každému padne no ako samy naznačili protagonisti skupiny, časom sa pridajú viacerí, ktorí budú tento druh hudby milovať. Dnes má tento žáner obrovské miesto vo svete hudby a derie sa nebezpečne rýchlo vpred. Však dnes už taký Dj's ako Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiesto, Nicky Romero a pod. si postupne podrobujú celý hudobný priemysel. Táto hudba má určite sľubnú budúcnosť. A Swedish House Mafia ukázala svetu, že tento žáner na to 100% má. Pre mňa dokonalý spomienkový Opus troch houseových géniov, ktorý založili skupinu, ktorá spojila obrovský počet ľudí po celom svete. 90% ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spravený dokument, ktorý plní svoje posolstvo. Aj keď som sa raz tej parády zúčastnil naživo a videl som, ako to chalani vedeli roztočiť, neberiem tento koniec ako žiadnu veľkú tragédiu. A neverím, že do toho ešte nekopnú, keď sa im minú lietadlá a domy. Vo filme síce tuším nepadla jediná zmienka o peniazoch, no ale prečo by to všetko inak robili, že? ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem tucha, že grupa ŠVÝDIŠCH HAUZ MAFIJA je složena ze čtyřicátníků, jež vždy před spaním SKAJPUJÍ se svými děťátky, situovanými do honosných vil na předměstí Malmo či Óstršundu! Věčná škoda, že třetina filmu se věnovala tomu, že po šňůře už spolu chalani nebudou chodit na ryby či nebudou absolvovat seance spojené s recitací básní od Johanna Ekstroma (čti extréma). Až jim za deset let dojdou rétorikou RYTHNUSE "lowe", tak se s radostí podívám na další dokument! 80% ()

Reklama

Reklama