Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 2

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (68)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Niccol se vrací do hry. Problém bezpilotních letounů a jejich nasazení v moderních ozbrojených konfliktech ve smyslu zbabělosti států (ok státu - USA), které dští z nebe pekelných oheň byl vždycky nakousnut jen zlehka. GOOD KILL nás posadí přímo do klimatizované krabice sledovat zvěrstva páchaná, obhajovaná i zpochybňovaná spolu s rozpadem slušného člověka, který celý život jen plnil rozkazy. Přesný Ethan Hawke, fantastická drone-like kamera. Není to posranej PlayStation. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér A. Niccol robí zaujímavé filmy, jeho Gattaca ma zaujala a aj v iných filmoch ponúka neotrepané a originálne príbehy. Predpokladám, že s hercom E. Hawkeom sú priatelia. Good kill je pomerne malý a komorný film, určite zaujímavý, ale celý čas čakáte, že teraz sa niečom stane, minimálne v závere sa to všetko zmení...Ono sa naozaj niečo stane, no to čo pilot Tom Egan nakoniec urobí je divákovi jasné od prvého momentu, čo sa problém nadhodil. Takto mi to prišlo, že vrchol filmu urobili z niečoho, čo v iných filmoch riešia ako úplne bežné veci. Samozrejme, že tento prístup je podstatne reálnejší, ale potom to chcelo možno ešte viac sa zamerať na jeho nie celkom vydarený rodinný život. Celkovo fajn, ale čakal som trochu viac. 60%. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol již zaválel s mnoha úspěšnými filmy jako například Gattaca, a proto mě zajímala opět jeho spolupráce s Hawkem. A na film jsem se podíval ještě z důvodu srovnání s Eye in the sky, které se zabývá podobným tématem a zmiňovaný film jsem viděl nedávno. Ethan Hawke na mě jako herec působí velice sympaticky. Pouze potvrdil to, že je kvalitním hercem v této branži. Některé scény mi přišly trochu zdlouhavější a nudnější. Příběh určitě nebyl špatný, ale měl opravdu jednoduchou zápletku. Ale závěr se povedl na jedničku. V porovnání s Eye in the sky dopadl film trochu hůře. Solidnější tři hvězdy. Hodnocení:70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Verbal to tentokrát shrnul velmi trefně a já to zmrdám ještě o něco víc. Máme tu k dispozici více než solidní téma, ale zpracování je neodpustitelně povrchní a odfláknutý. Doufal jsem v nějakou odvážnější kritiku Jú Es And Ej zahraniční politiky (nejdřív střílet, potom klást otázky) ale dostal jsem jenom emočně nevyrovnanou story plnou zbytečný vaty kde je vyfuckování starostlivý émerický ženušky opravdu vrcholem celýho filmu. No vážení něco je tu špatně. Toho lákavýho námětu se film drží jenom okrajově a skutečně (ironicky míněno) objevuje Ameriku. Na druhou stranu nevím co jsem vlastně čekal od režiséra takový sračky jako je Hostitel... V půlce filmu jsem odešel na cajgo a poslední půlhodinu nemilosrdně proklikal. Ztráta času.15% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Ani se mi do tohoto projektu moc nechtělo. Trailer mě moc neoslovil. Přesto jsem si to jednoho dne bezmyšlenkovitě pustil a ono mě to do toho vtáhlo a celkem i chytlo. Rozhodně to není žádná velká pecka, přesto nejsem nějak pohoršen. Ty 4* bohužel dát nemohu, ale přesto se to celkem vyvedlo a na to 1 až na max 2 shlédnutí je to obstojná či odpočinková zábava. Příběh je prostý nebo snad žádný – jedno z toho. To ale není vůbec žádný problém. Sice se ve filmu děje furt to samé. Kdy se sedí hezky v teplíčku a odstřelují se protivníci. Může to působit nudně a nezáživně. Mě to přesto bavilo. Rozhodování a kladení otázek proč máme zaútočit na bezbranné a tak. Takže tu bylo celkem dost zajímavých scén, kdy bylo úkolem zlikvidovat i na oko nevinné lidi. Hlavní herec filmu Ethan Hawke to zvládl dobře. Jeho herecký výkon sice nebyl využit úplně na plno, ale ke konci snímku to už bylo trochu znát. Něco víc se začalo dít až když už se schylovalo ke konci, což je škoda. Kdyby to mělo svižnější tempo, trochu víc doladit scénář, mohlo to být ještě lepší. Hudba zde moc nebyla, ale nebylo jí moc třeba. Co k tomu dál dodávat ? Nenáročný film, který mi sedl. Výrazných chyb je tam minimum. Zázrak to není, ale to přece neva. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)
  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama