Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve středověku, kdy vládla tvrdou rukou svatá inkvizice, vyvolala podlá čarodějnice Damiana obávaného démona Astarotha, aby pomstila smrt svých spojenců. Jedním z jejích úhlavních nepřátel je také Rytíř se stříbrnou maskou, jenž se podílel na jejím dopadení. Jeho úmysly byly tak čisté, že ho ani nenapadlo, že by mohl uvést v nebezpečí nejen svou vyvolenou, ale i své potomky ve velmi vzdálené budoucnosti. Když se čarodějnice škvaří na hranici, vyřkne kletbu, která se má vyplnit za 300 let, v roce 1970. Další z dobrodružství El Santa jednak do letošního programu sedne svým spirituálním námětem, ale také patří k nejvymazlenějším dílům díky trikům, výpravě a řadě roztodivných nápadů. Vidět El Santa a Blue Demona stylizované do středověku jako rytíře je první výjimečná událost. Následuje například rarita, jakou jsou použité autentické záběry operace srdce, které se musí podrobit El Santo, protože byl vůbec poprvé vážně zraněn. Hlavní hrdina je navíc v celém filmu dabován hercem Óscarem Morellim, který nakonec zároveň v jednu chvíli mluví i rozhodčího v ringu, takže zmatek je absolutní. Blue Demon, který je v úvodu filmu spojencem ďábelské sekty, asi na hodinu z filmu zmizí, aby se bez vysvětlení objevil ke konci jako El Santův přítel. Vše vrcholí úchvatnou, vizuálně nápaditou trikovou sekvencí. Vyzdvihnout zasluhuje i kuriozita, že do role zombií byli obsazeni příliš vysocí komparsisté a produkce pro ně neměla kostýmy, tak si zakryli hlavy obyčejnými prostěradly, což působí jako roztomilá pocta Ku-klux-klanu. Jedno z prvních barevných dobrodružství El Santa odkrývá další nové aspekty luchadorského fenoménu. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (3)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014] Na El Santa dost šílenej příběh obsahující mmj. i reálný záběry operace srdce a cestu do pekla, ve kterém se prolíná současnost s dobou inkvizice víc než by se nám líbilo. Kam tvůrci na ty nápady chodí? Co shlédnutej film, to perla. ()

5150 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dobrodružstvím mě El Santo baví bohužel méně a méně.. Festival Otrlého diváka 2014 ()

Caa 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní postavy (kladná i záporná) v maskách, které chtě nechtě evokují SM porno. Neskutečně dlouhé souboje, které velmi rychle začnou nudit, protože údery, úhyby i pády se donekonečna opakují. Patetické dialogy. Pobavilo oslavné křepčení stoupenců temnoty a knězovo čtení z Bible, kterým se snažil přesvědčit otce, že jeho dcera je v nebezpečí. Bez vtipného simultánního předkladu nebo alespoň láhve vodky bych se na to koukat nevydržela. ()

Reklama

Reklama