Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedocenený umelec Hermann sa pokúša nájsť si prácu, ale už dlhší čas sa mu to nedarí. Keď sa pokúsi o svojom talente presvedčiť miestnu významnú ženu v oblasti umenia, skončí sa to veľkou katastrofou. Jeho poslednou nádejou je jeho strýko, ktorý je úspešným umelcom, preto ho Hermann požiada o radu. Strýko ho pošle do opustenej izby v jednom zo zapadnutých mestských hotelov. Tam Hermann objaví dieru v stene, ktorá dokáže rozprávať a prisľúbi mu úspech v umení. Na oplátku chce to, aby sa k nej Hermann správal láskavo. Hermann si spočiatku myslí, že sa zbláznil, ale keď sa produkty, ktoré dostal "z diery", začnú predávať za obrovské ceny, uvedomí si, že toto je cesta k úspechu. Ten však nepríde len tak, keďže Hermann ešte ani zďaleka netuší, o aké veci ho bude "diera" žiadať. (Marceloo)

(více)

Recenze (11)

stration 

všechny recenze uživatele

Ani taková díra ve zdi nechce být sama, a tak uloví téměř krachujícího "umělce" a navzájem si pomůžou. No, blbý je to až hrůza. Je na tom ovšem pozitivní, že když člověk moc nepřemýšlí o tom, co se tam zrovna děje, je to docela dobře natočené, ohudbené a zahrané. Hlavně první polovina filmu je rozhodně dobrá. Pak ale přichází filmařská krize, která do konce filmu nepomine. Málo nápadů, invence, odvahy. Samotný závěr nestojí už za nic. Nad režisérem bych ale hůl nelámal, uvidíme, co předvede dál. Mohl by víc vychytat scénář a dodat si trochu odvahy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kardinálně levné a blbé dílko, nebo dokonalý odraz zchátralé duše (umělce) až v téměř surrealistickém ztvárnění, z něhož by si mnuli ruce Cronenberg s Lynchem? Určitě od každého něco, rozhodně je to film nevšední, v podstatě ale nedotažený. Osamělý Hermann Haig, žijící jen se svojí extrovertní máti, je v uměleckém světě outsiderem. O jeho specifický až svérazný druh umění, sám nevím, co vlastně vytvářel, jakési zdrátované nesmysly, neprojevuje nikdo zájem. Zdá se, že o potřebný talent ani nezavadil. Jeho sen vystavovat své umění v prestižní galerii je mu odepřen. Zlom nastane, až mu jeho umělecky založený strýc nabídne pronájem v jeho starém bytě. Apartmán je to nevábný, neútulný, plný plísně, jen má jednu zvláštnost - je zde otvor ve zdi, mluvící ženským sexy hlasem, který za trochu té lásky dá umělci takovou inspiraci, že se rázem stane slavným v celém širém okolí. Galerie se o jeho kousky rve, její majitelka provádí kvalitní felaci (to jsem si přimyslel), umělec ojíždí díru ve zdi (to jsem si nepřimyslel). Režisér Michael Medaglia nevěděl, jak s tím pořádně naložit, nicméně jistě dobře věděl, že je v bizarnostech kadet. Příliš šokující obsah, potažmo scény, film nemá.Nějaká ta nechutnost se určitě najde. Ke všemu, kdy se to začalo solidně (krvavě) rozjíždět, náhle přišel konec.Ten to celé dosral. Film má milosrdnou stopáž (80 minut), přece jen bylo záhodno ještě mnohem lépe jej dotáhnout ke zdárnému konci. Nejlepší na filmu jsou jakékoliv scény s otvorem, který je jakousi personifikací ženské bytosti, přičemž se film důsledně vyhýbá, aby tomuto stvoření byly přinášeny oběti. Většinou se podobná konfrontace neobejde bez toho, aniž by dotyčný nevraždil a nepáchal zlo, čímž entitu, démona, kreaturu přikrmuje. Tady stačilo jen projevovat citovou náklonnost a pomalu láskyplně tokat. Film určitě nemá takový hororový ráz, jak by jeden čekal. Je především značně bizarní, má nemalé psychologické zabarvení a surrealistický nádech. Nedotažený je třeba v tom, jak kreatura ovlivnila strýčkovu tvorbu, který v bytě dříve pobýval, a patrně o kreatuře věděl, a dnes je úspěšným umělcem. Není příliš patrné, kam jej posunula. A kam zmizelo tělo zabitého závistivého umělce, který tajemství díry odhalil. A co osud správcové pronajatého bytu? A co bylo vlastně cílem kreatury, kam až chtěla ve "vztahu" s Hermannem dojít? Sean McGrath měl přesně ty proporce správného zoufalce a odpudivého kreténka, takže do role zapadl. Film nastoluje hodně otázek, jen na málo z nich odpovídá. Režisér se s tím rval statečně, nakonec ale prohrál, i když už zkušenosti s podobně laděným filmem má. Jeho bizarně zvrácený film tentokrát do vyšší ligy bizarních děl nepostoupil. Podivnost, která zůstane u valné divácké většiny navždy nepochopena. 6/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Horor len pre najodvážnejších! Varujem Vás, nechcem tiež spojlerovať, lebo sa obávam, že z toho množstva hororových prvkov, ktoré "Deep Dark" obsahuje, zošaliem. Nedá sa to uniesť! Tento snímok skutočne disponuje množstvo nechutných scén, pričom prvou je: CASTING, lebo čumieť na tak nesympatické ksichty chce naozaj dávku odvahy, druhou sú: jednoznačne "KOSTÝMY", na ktorých by si schuti zgustol aj Kočišík z Nákupných Maniačok. Kurva je rok 2015, to ste mu ozaj museli navliecť tu pyžamo košeľu s tými baloňákmy od Mc Hammera, či sako inšpektora Gadgeta? Jediným plusom sa tak stáva pomerne originálny nápad s náruživou, neukojenou dierou z "OKM", ktorých sú tak či onak plné ulice. "Deep Dark" nestojí za sledovanie ani omylom, lebo keď veškerá snaha končí pri nápade, niečo nie je v poriadku - 15% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný vztah mezi dírou ve zdi a zneuznaným umělcem. Asi takhle by se to dalo charakterizovat. A jakkoliv to vypadá bizarně, tak to kupodivu funguje. Ale kdo čeká, že díra ve zdi bude za svou inspiraci žádat po hlavním hrdinovi věci, které by normálně nedělal, tak bude zklamán. Spíš než o horor se jedná o psychologické hrátky, které jsou, pravda, trochu nedotažené, ale na debut je to podle mě paráda. Trochu nadhodnotím, ale zase ne moc. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Deep Dark“ je film, který vám může snadno uniknout, na první pohled se tváří jako film snobský, ale ve skutečnosti je to niterné a poměrně depresivně intenzivní pokoukání, které rozhodně není tím správným filmem na ranní rozjezd, protože by vás mohl tou depresí i přibrzdit. NA to, o jak jednoduchý nápad se jednalo, musím uznat, že to zpracování je dobré. Ne skvělé, ne výjimečné, ale dobré ano. ()

Zajímavosti (1)

  • Väčšina hercov z tohto hororu si zahrala aspoň v jednej epizóde seriálu Grimm (od r. 2011). (Marceloo)

Reklama

Reklama