Reklama

Reklama

Stop That Tank!

  • Kanada Stop That Tank!
všechny plakáty
Animovaný / Dokumentární / Krátkometrážní / Válečný
USA / Kanada, 1942, 22 min

Recenze (4)

alchac 

všechny recenze uživatele

Protitanková puška - nejlepší přítel člověka! Zajímavé instruktážní video s typickými disneyovskými humorně propagandistickými, animovanými vsuvkami z romantické Doby předpanzerfaustové, kdy pěchotní prostředek likvidace holoubků míru představovala banda masochistických snajprů s flintou jako kráva (zajímala by mě míra poškození jejich sluchu a kloubů po ukončení aktivní panzerjágerské kariéry). Akorát těch ubohých tanků mi tu bylo trochu líto... ()

Stasz 

všechny recenze uživatele

Bůh mi dal zvláštní nadání, učinil ze mě bojový nástroj. Kdyby mě s touto puškou postavili kamkoliv v okruhu 301 yardů od Hitlera s volným výhledem, můžete balit, je po válce. Animovaná propaganda (ne)oblíbené zbraně s humorným nádechem. Prchající Hitla v tanku je ženiální. A jako správný automechanik mějte u sebe nějaký volej. Jen pro jistotu, kdyby se vám zadrhlo nádobíčko. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jo, kdysi byla válka. Válka tak zoufalá, že i Disney se do ní musel zapojit. Kdysi jsem tu komentoval sovětský krátký animovaný propagandistický film, jak í šestnácky hrdinně odrážejí fašistické supy. Tohle je trochu podobné, i když o něco věcnější. BTW puška s oficiálním názvem "Rifle, Anti-Tank, .55in, Boys" byla velmi neoblíbená mezi vojáky (zoufale slabá směrem k nepřátelské obrněné technice, zato zhusta zraňující střelce mohutným zpětným rázem). Ve snaze zvýšit její popularitu si kanadská armáda objednala u Disneyho tenhle film. Jako historická kuriozita to jistou hodnotu má. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dneska si, chlapci, rozdáme hračky. Každý tady máte svojí hezoučkou novou protitankovou pušku, pečujte o ni jako o zbylé zakalené oko v hlavě, nebo přijdete do pekla jak Hitler. Teď si pěkně napáskujte zásobník, každý si támhle na louce vyhlídněte tank ... už? .... tak a teď každý ten zlý tank zabijte. Skvěle. Jo, to jsem vám zapomněl říct, kope to jak šílená kráva, ale s tím ramenním kloubem budete mít problémy až za pár let, to už armádu zajímat nebude. A ještě drobnost, mířidla, tak do těch koukejte, docela to zlepšuje trefu. Jako vaše matky olejují šicí stroj, tak musíte promazávat i svou zbraň, jo a taky to čistěte a myjte si ruce. Nezapomínejte dávat své pušce pusu na dobrou noc. Nejhezčí na tom byl ten sup a ani ten nebyl doopravdy. ()

Zajímavosti (1)

  • Tento instruktážní film si objednala kanadská armáda kvůli vysoké nepopularitě protitankové pušky s oficiálním označením "Rifle, Anti-Tank, .55in, Boys". Zbraň byla těžká, málo účinná a při výstřelu působila na rameno střelce takovou silou, že působila častá zranění ramene a krku. (flanker.27)

Reklama

Reklama