Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (827)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mistr recyklace Wan mě svou hororovou derniérou neskutečně překvapil a musím konstatovat, že se bezpochyby jedná o jeho nejlepší horor od doby Insidious. Na V zajetí démonů 2 sice znovu aplikoval svou rigidní hororovou šablonu, podle které jsou všechny jeho kousky jako přes kopírák natáčeny, ale tentokrát je celkové vyznění nečekaně úplně jiné, mnohem hororovější. Přestože se Wan místy opět neubránil zcela nepatřičným humorným odlehčením daných situací a jeho, pro mě již zcela předvídatelné, lekačky na mě zkrátka neučinkovaly, tak se ve výsledku jednalo o řemeslně skvěle zvládnutý horor, na kterém oceňuji zejména opravdu vynikající atmosféru, která o třídu převýšila tu z Insidious 2 i V zajetí démonů. Jakožto hororový expert tedy uděluji silné 4 hvězdy a tleskám této Wanově důstojné hororové rozlučce. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně dobrý jako jednička. V prvním díle mi sice byla asi o trochu sympatičtější ta šikanovaná rodina, ale duo Patrick Wilson / Vera Farmiga si stejně krade film pro sebe. Atmosféra funguje, líbí se mi Wanovo použití dobový hudby v daný době a lekačky fungujou (akorát jsem čekal větší finále s Valakem). Kvalitni horor. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

James Wan vždycky dokázal i z mizerného námětu vymačkat maximum, navíc rád zvedá prostředníček, pomáhá mu skvělé řemeslo a kašle na rating. A jede tak nějak pořád stejnou notu. I když oproti jedničce je to celé trochu zamotanější (několik flashbacků a odboček). Manželé Warrenovi se jako vyšetřovatelé paranormálních jevů dostávají do Londýna a snaží se jedné rodince, které se doma samovolně hýbe nábytek, vrátit normální život. Wan šponuje atmosféru nepříjemnými záběry, škála nadpřirozených momentů naštěstí díky němu málokdy přesáhne rozumnou mez, zatímco neortodoxní pár se snaží spirituálního nájemníka nakopat do koulí. Klíčovou práci odvádí kamera a práce s prostředím, tady je Wan opravdu silný. Ke stropu neskáču, přesto znovu solidní démonický cirkus. Určitě bych ale pár minut ubral. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Wan tak strašně ulehčuje práci zbytečnými „baf-lekačkami“ a „strach“ je v divákovi vyvoláván pouze extrémně hlasitými akustickými efekty, namísto toho, aby si tvůrci pohráli s jeho fantazií (já vím, to píšu vždycky). Zamrzí to zvlášť, když je jasně patrné, že režisér umí hutnou atmosféru budovat i jinak, ale bohužel tomu nedává průchod. Každopádně musím ocenit pěkný výběr exteriérů a důraz na detail. Škoda zbytečně dlouhé stopáže. Očekávání byla víceméně naplněna, třetí hvězda čistě za kino (obávám se, že doma by to ani zdaleka tak nefungovalo). PS: zatím budu čekat na seriál, který mi pěkně naservíruje příběhy všech těch věciček ze skladu Warrenových. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Wan pokračováním "Based on real cases of Ed & Lorraine Warren" dokazuje, že si stále drží svou pozici hororového mastera současnosti. Conjuring 2 přináší osvědčenou hereckou dvojici z prvního dílu. Vera Farmiga a Patrick Wilson do postav Eda a Lorraine Warrenových sedí skvěle. Precizně budovaná atmosféra začíná s přibývajícími paranormálními jevy houstnout a děsivé události postupně gradují na síle. Úvodní díl měl Bathshebu. Tady je totálně "creepy" The Nun. A příběh "Old Ghost Billa" není tak jednoznačný, jak by se mohlo zdát. Následuje nečekaná pointa, která má jistou podobnost s Nezvratným osudem, stejně jako luxusní a děsivá scéna souboje Lorraine s (ti, co viděli, Vy-víte-s-kým:) v závěru filmu. Hudební stránku má na svědomí dvorní Wanův skladatel Joseph Bishara a opět prokazuje svůj talent. Hudba zde možná není tak výrazná a originální jako v Insidious, spíše zaujme nenápadnými, jakoby minimalistickými tóny. "The Nun Theme" scary as f*ck:) A taky jste někdo měli dojem, když jste uviděli Sterling Jerins coby dcerku Warrenových, Judy, že je neskutečně podobná mladinké Jennifer Connelly?:) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Film volně vychází z případu tzv. Poltergeista z Enfieldu, který byl vyšetřován v Anglii v letech 1977-1979. (Charlizee)
  • Ve skutečnosti mělo trvat trýznění rodiny údajnými paranormálními aktivitami 18 měsíců. (SidneyP)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama