Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (827)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak jako každý úspěšný film si žádá pokračování, tak se dočkal i Conjurning. Po skvělé jedničce, přichází ještě lepší dvojka. Pustil jsem si film hezky večer. Ležel jsem a ani nedýchal, jak hutná byla ta atmosféra. Někdo na mě z pod postele v tu chvíli máknout, tak jsem se zaručeně posral. James Wan je novým Mistrem děsu. Opět totiž ukazuje, že umí. A když se vydařil první díl, proč ne druhý. A když je druhý lepší než první, stává se to velmi mocným. Za pár let to bude legendární počin, stejně jako mnoho snímků předtím. Kde pokračování, bylo lepší než původní film. Je to mysteriozní, je to brutální, je to děsivé, je to nervy drásající a tak temné. A vlastně naprosto dokonalé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Big bloody mouse or big bloody hoax? Ani jedno, vy skeptici! Kde je Spookie Wan, tam poctivě straší.. Pravda ty postupy nejsou nějak extra originální (asi jako když slyšíte ve filmu The Clash jako londýnské intro), ale když on všechny ty špatně namazané panty, dětské chichotání, sami se pohybující hračky i všemožné jump scare aktivity (ač zkušení vědí, že když se kamera za pár sekund vrací na místo, kde před chvílí nic gatě do hněda zabarvujícího nebylo, tak tam nyní něco takového bude) zvládá způsobem, který hororoví fandové, hledající děs jinde než v lázních krvavé explicity, chtě nechtě musí ocenit. Akorát nevím, jestli byla překvapivější na žánr poněkud nestandardní délka a nebo to, že jednou z nejsilnějších scén v hororovém filmu je písnička od Elvise.. Škoda jen a teď trochu vyzrazuji, že o Warrenovi, kteří nemohli dlouho přijít na jméno démona a přitom ho měli v Americe všude po domě poskládané z písmen, se informovaný divák nemůže vůbec bát a nasraná řádová sestra se vrací do pekla za patnáct sekund včetně zabalení zubního kartáčku a pyžama.. I přes tu chválu mám však pocit, že haunted house je už pro Wana terminologií našich nepřizpůsobivých spoluobčanů „vybydlený“ a měl by popřemýšlet o změně původu a podstaty děsu ve svých filmech. Jen tu změnu nedělat nějak rychle a zběsile.. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Duchariny sú v hororovom žánri v popredí už príliš dlho, kvôli čomu je ich hlavne v posledných rokoch zbytočne moc a už mi to príde celé také ohrané, ale James Wan je predsa len už pár rokov tým najschopnejším hororovým režisérom, ktorý dokáže aj v tomto ohranom subžánri stále ponúkať vysokú kvalitu, čo predviedol aj v predchádzajúcom diele a našťastie sa mu to podarilo aj tentoraz. Síce o nejakej originalite sa tu hovoriť nedá, ale aj tak mi tu dej vyhovoval, dlhší čas ponúka dve línie, klasická z domu v ktorom straší a druhá so starými známymi manželmi Warrenovcami, pričom sú obe kvalitné, očakávane sa časom aj pretnú a v každom ohľade vytvoria kompaktný celok, na ktorý sa minimálne prvú polovicu filmu pozerá teda mimoriadne dobre, jednoducho prvotriedna žánrová kvalita. A veľkým plusom je rozhodne to veľkolepejšie prevedenie zahŕňajúce viac ľudí, keďže zatiaľ čo prakticky vo všetkých štandardných ducharinách sa duch prejavuje len minimu ľudí a preto im často nikto neverí, čo mi už príde ako také otravné klišé, tu sa za seba nehanbí a predvedie sa vlastne komukoľvek, kľudne aj polícii, takže to tomu dodá podstatne zaujímavejší náboj. Ale v druhej polovici už kvalita predsa len trochu upadne, už mi to príde také klasickejšie, no aj tak sa na to pozerá stále dobre. Hororová stránka je očakávane na veľmi vysokej úrovni, síce jednotlivé sekvencie sú obsahovo väčšinou dosť ohrané, niečo podobné sa dalo vidieť už nespočetnekrát, ale aj tu vidno, že James Wan je úplne iná liga, než konkurencia, perfektne budovanou atmosférou a vynikajúcou kamerou, ktorá zaberá vždy tie správne uhly sa mu stále darí, aby aj tá obsahovo najobyčajnejšia scéna, nad ktorou by som v iných filmoch len znudene mávol rukou pôsobila dostatočne nepríjemne. Len škoda, že v druhej polovici sa zase duch začne správať tak prehnanejšie a násilnejšie, takže pritom lieta nábytok a podobne a tento štýl ma už jednoducho nebaví. Menej je niekedy viac. Veľkým plusom sú aj postavy, opäť potešia Patrick Wilson a Vera Farmiga ako veľmi sympatický pár Warrenovcov, toto sú skvelé postavy, na ktoré sa vždy teším, ale ani samotnej postihnutej rodine nemám čo vytknúť a hlavne mladá Madison Wolfe hrá skvelo. A technicky je to to najkvalitnejšie, čo sa dá v tomto žánri momentálne nájsť, perfektný vizuál, atmosféra, kamera a vlastne aj vzhľad duchov, obzvlášť toho hlavného, tu nemám čo vytknúť. Takže síce ma mrzí, že v druhej polovici to už nie je také zaujímavé a nepríjemné, ako v tej prvej, ale aj tak som s výslednou kvalitnou nadmieru spokojný, James Wan je momentálne neprekonateľná špička a teším sa na každý jeho nový horor, aj ak to bude zase ducharina. 78% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

James Wan je asi nejlepší současný režisér hororových filmů a v pokračování Conjuring to jenom dokazuje. Dokáže skvěle budovat napjatou atmosféru, líbí se mi, že kromě občasných lekaček používá o poctivější metody (například první scéna s "jeptiškou" je vynikající, stejně tak scéna s rozmazaným křeslem v pozadí). Navíc dokáže vytvořit postavy, na kterých vám záleží, a tudíž se o ně můžete bát - nejen manželský pár Warrenových, ale i o britskou chudou rodinku. Ale... ty nedomyšlenosti. Proč se démon objevil zrovna v onom domě? Co vlastně konkrétně chtěl (posedlou holčičku mohl zabít kdykoli)? Dobrý hororový film, ale nic, co by se zapsalo do historie. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Wan tak strašně ulehčuje práci zbytečnými „baf-lekačkami“ a „strach“ je v divákovi vyvoláván pouze extrémně hlasitými akustickými efekty, namísto toho, aby si tvůrci pohráli s jeho fantazií (já vím, to píšu vždycky). Zamrzí to zvlášť, když je jasně patrné, že režisér umí hutnou atmosféru budovat i jinak, ale bohužel tomu nedává průchod. Každopádně musím ocenit pěkný výběr exteriérů a důraz na detail. Škoda zbytečně dlouhé stopáže. Očekávání byla víceméně naplněna, třetí hvězda čistě za kino (obávám se, že doma by to ani zdaleka tak nefungovalo). PS: zatím budu čekat na seriál, který mi pěkně naservíruje příběhy všech těch věciček ze skladu Warrenových. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Při záběrech Londýna na začátku filmu se v prostřihu objeví i Trafalgar Square, na kterém se však nacházejí současná auta i autobusy. (vojacekr)
  • Ve skutečnosti mělo trvat trýznění rodiny údajnými paranormálními aktivitami 18 měsíců. (SidneyP)
  • Natáčanie začalo 21.9.2015 v Los Angeles. V novembri sa produkcia presunula do Londýna. Produkcia trvala 50 dní, z toho 40 dní sa natáčalo v Los Angeles a 10 dní v Londýne. (EvilMatus)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama