Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (830)

Kothy 

všechny recenze uživatele

James Wan to opět dokázal. Jako jeden z mála režisérů dnes umí natočit pořádný horor. Líbilo se mi to víc než 1. Atmosféra je skutečně skvělá. Děj se přesouvá do Anglie. Dvojice Warrenových sem přijede zachránit mladou posedlou dívku. Je to ale komplikovanější než obvykle. Stále netuší, jestli to není podvod. Lekačky tu fungují skvěle. Z filmu jde skutečně strach. Jsem zvědavý na propojení s dalšími filmy. Ta jeptiška mě vážně děsí. "Řekni mi své jméno!" ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s prvním Saw se jedná už o 6. Wanův horor a 5. za posledních 10 let a řeknu vám že už je to docela i poznat. Druhý díl tímhle trošku trpí, protože paradoxně nejlepší scénou zůstává kytarový Elvis. Zbytek už začíná trošku splývat, abych to vysvětlil atmosféra tam pořád je a člověku není zrovna nejlíp. Hlavně tedy ve scénách kdy některá z postav musí být sama v místnosti, ve které je strašidlo. Film je zbytečně dlouhý a podruhé sledujeme vlastně úplně to samé. Insidious se snažil ve druhém díle děj rozvinout. Tady sledujeme vlastně jen druhý případ Warrenových. 75% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Radši jsem se na to vůbec netěšil, jelikož jsem čekal na jistotu hraný vývar (podle mě výborné) jedničky. Ovšem nakonec se z toho vyklubalo jedno z nejfajnovějších pokračování za poslední dobu. Sice to víceméně opravdu je jen recyklát, ale nedá se svítit - James Wan umí lekačky jako málokdo (minimálně u třech z nich mi projel mráz snad celým tělem). A to lekačky jako takové čím dál tím víc nesnáším, protože je považuji za nejsnazší a nejlacinější způsob budování napětí a strašení... 70 - 80 % ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Než abych kňučel, že je to zas to samý, což nepopírám, ale ani nic jinýho jsem nečekal, sem radši plesknu pětku, protože hororovej fanoušek, kterej by v suchu letošního roku pil jak suchý hrudy, vyleze i po klišoidním Wanově odleženým elixírku z kina nalemtanej jak Zeman z arménskýho sklepa s kořalkama. A když tady můžou být v červeným trapný komiksáky na jedno brdo pětkrát do roka, může tady být červenej Wan na jedno brdo jednou za tři roky. Doporučuju (a repete si dám pak pěkně sám doma)! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wanův Conjuring 2 byl jasným černým koňem letošního roku a byť mi příjde o chlup slabší než první díl, první místo letos nejspíš stejně urve. Wanův rukopis je znát v každém ohledu. Vynikající hrátky s kamerou, působivé interiéry, když má přijít lekačka nepříjde a naopak( Wan je prostě v tomhle výborný) a pochválit musím i samotné záporné postavy( Jeptiška a Crooked man byli tak úžasní, že chci vidět s němi sólovku raz dva) Jeptiška je dokonce už i potvrzená. První hodinu diváka dusí docela agresivním tempem, kde téměř každých 5 minut je divák v napětí netušící, co příjde dále,ale po příchodu Warrenových je docela dlouhá pauza, kde jsem se chvílemi nudil, za což také strhávám plný počet. Finále byť kratší, tak slušné. Vymítání ve sklepě v jedničce však bylo intenzivnější. Co se týká lekaček, tak na mne zapůsobily pouze dvě, ale to je dáno spíše počtem zhlédnutých hororů a odolností vůči leknutí. Nic lepšího v žánru Duchařina není a nebude a to je potřeba si uvědomit. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 7/10. 85% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Když na konci filmu přehraje Lorraine (Vera Farmiga) vinyl s Elvisovým albem „Blue Hawaii“, song „Can't Help Falling in Love“ je na straně A až 5. v pořadí, přičemž ze záběru je zřetelné, že přenoska přehrává počátek desky. (vojacekr)
  • Duch chlapca, ktorého Lorraine (Vera Farmiga) vidí pri astrálnom premietaní, je založený na skutočnom obrázku z Amityville. Na fotografii ho zachytil fotograf Gene Campbell, ktorý pracoval s Edom a Lorraine Warrenovými. (Pat.Ko)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama