Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (830)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sto třiceti minutové rutinní žánrové přešlapování na místě, navíc na místě již důkladně udusaném tisícem a jedním filmem o tomtéž (a to doslova; Enfield není zpracován poprvé) i v témže stylu a lépe (a také hůře, to zase ne že ne). Wan má sice řemeslo v paži, ale přesto se nevyvaruje přílišného avizování lekaček (což je jeho již letitý a opakující se problém) čili namísto malé dušičky máte zdvižené obočí "jak si sakra myslí, že mu na to ještě někdo skočí". Navíc olbřímí stopáž uměle vycpává dalším svým zlozvykem; a to sice nevhodnou přeplácaností "jedno přes druhé", kdy chybělo snad již jen, aby na scénu krom démona, strašáka z dětské říkanky, posedlého děcka a poltergeista dorazili i klaun, Ash s motorovkou či Lovci duchů. Na druhou stranu to krom výtečné řemeslné stránky má solidní tempo a několik skvostných pasáží, které to přeci jen drží nad vodou čili ve výsledku Wanův standard, jenom tentokrát o poznání delší a upřímně, kdy naposledy bylo v kinech pokračování horroru, které přes veškerá svá ale je kvalitním filmem? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Radši jsem se na to vůbec netěšil, jelikož jsem čekal na jistotu hraný vývar (podle mě výborné) jedničky. Ovšem nakonec se z toho vyklubalo jedno z nejfajnovějších pokračování za poslední dobu. Sice to víceméně opravdu je jen recyklát, ale nedá se svítit - James Wan umí lekačky jako málokdo (minimálně u třech z nich mi projel mráz snad celým tělem). A to lekačky jako takové čím dál tím víc nesnáším, protože je považuji za nejsnazší a nejlacinější způsob budování napětí a strašení... 70 - 80 % ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Dvě solidní lekačky, ale jinak je to kompilace těch nejprovařenějších hororových propriet a postupů, které jsme mohli vidět v desítkách jiných žánrově spřízněných filmů. Navíc horory ze 70.let, na které Wan odkazuje, to uměly lépe. K tomu se tady operuje se scénářem, který je prostě…..hloupý, až to práská dveřmi hlasitěji, než to uměl ten duch. V první půli to Wan ještě kočíruje s přehledem, druhá půle už je jen festival hlouposti a trapnosti. Při některých scénách, třeba toho výslechu ducha ergo dívky s plnou pusou vody, jsem se za tvůrce až styděl. Ale Wana přesto nezatracuju, pořád umí z „prdu udělat kuličku“, třeba v povedeném prequelu, který byl v mnoha ohledech prostě lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie ako nudná jednotka a to i napriek tomu, že dejová linka nepriniesla so sebou nič nové. Väčšina negatív, ktoré mi vadili v jednotke sú tu odstránené, takže som si mohol vychutnať pomerne slušnú porciu strašenia a veľký prídel ľakačiek (škoda, že sa väčšina dala očakávať). Wanovi keď sa chce, tak s atmosférou dokáže robiť zázraky a to aj napriek tomu, že jeho horory si idú podľa takmer rovnakej šablóny. Čakám na zmenu, snáď raz príde. 80/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

James Wan je asi nejlepší současný režisér hororových filmů a v pokračování Conjuring to jenom dokazuje. Dokáže skvěle budovat napjatou atmosféru, líbí se mi, že kromě občasných lekaček používá o poctivější metody (například první scéna s "jeptiškou" je vynikající, stejně tak scéna s rozmazaným křeslem v pozadí). Navíc dokáže vytvořit postavy, na kterých vám záleží, a tudíž se o ně můžete bát - nejen manželský pár Warrenových, ale i o britskou chudou rodinku. Ale... ty nedomyšlenosti. Proč se démon objevil zrovna v onom domě? Co vlastně konkrétně chtěl (posedlou holčičku mohl zabít kdykoli)? Dobrý hororový film, ale nic, co by se zapsalo do historie. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Postava v kápi je inspirována událostmi, které se měly odehrát v Amityville, kdy postava v kápi údajně přinutila nejstaršího syna zavraždit celou svou rodinu. Tímto případem se skuteční Warrenovi zabývali také a byl i předlohou pro několik filmů. (Warlukyn)
  • Jamesovi Wanovi bolo ponúknutá aj réžia filmu Rýchlo a zbesilo 8 (2017). Odmietol s tým, že radšej natočí tento film. Neskôr napísal na svoj ​​Instagram: „Mám chuť rozprávať desivý príbeh ešte raz.“ (Lucasion)
  • O manželoch Warrenovcoch existuje aj kniha, ktorej autorom je Gerald Brittle. Jej názov je "The Demonologist" a pochádza z roku 1980. Autor pak zažaloval tvorcov hororu a žiadal od nich 900 miliónov amerických dolárov. Tvrdil, že exkluzívnu dohodu s manželmi mal iba on a nikto iný. Už len to, že vznikol film V zajatí démonov (2013) a následne aj toto pokračovanie sa mu zdálo poburujúce. Rovnaký problém sa týkal aj hororu Annabelle (2014). (CharLeS41)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama