Reklama

Reklama

Jak Sherlock změnil svět

(TV film)
  • Velká Británie How Sherlock Changed the World
Velká Británie, 2013, 2x54 min

Obsahy(1)

Oblíbili jste si detektiva Sherlocka? Byl stvořen před 120 lety a předběhl svou dobu. V literatuře používal tytéž techniky, které pomáhají policii usvědčit zločince i v současnosti. Byl prvním kriminalistou na světě. Mnoho reálných detektivů jeho analytické a dedukční postupy stále používá. Co na tom, že je odkoukali od fiktivního hrdiny? Hlavně že fungují...
Sherlock Holmes si na místě činu všímá všeho. I věcí, které nejsou vidět pouhým okem. Vstupuje na scénu v době, kdy v Londýně řádí asi nejznámější masový vrah v historii – Jack Rozparovač. Posledního srpnového dne roku 1888 zabije svou první oběť. Během čtvrt roku spáchá šest vražd ve čtvrti Whitechapel. Lidé se ho obávají, i když se zaměřuje jen na prostitutky. V té době policie neprováděla nic z toho, co na místě činu dělal Sherlock. V první řadě se na místo činu mohl dostat kdokoli. Hlavní bylo najít očitého svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Sherlocka mám rád už od dětství a líbila se mi i většina filmových adaptací jeho příběhů, takže na tento dokument jsem se docela těšil - zbytečně! Je zpracovaný bez nápadu a invence a navíc spíše připomíná soutěž v podlézání. Zástupci jednotlivých profesí se předhání v prohlášeních, že Sherlock byl "úplně první", který použil to nebo ono, aniž by svá tvrzení opřely o nějaké důkazy a především aniž by si uvědomili, že Holmes je FIKTIVNÍ postava! No, po čtvrt hodině jsem to znechuceně vypnul, takže jestli máte pocit, že se pak dokument ubíral jiným směrem, klidně pár hvězd přidejte.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Líbivý, lehce stravitelný a poměrně zajímavý dokument, který propojuje metody nejznámějšího detektiva světa (zobrazené v knihách, filmech a seriálu) a skutečné případy. A to, že je Holmes FIKTIVNÍ postava, neshledávám jako problém, neboť každý racionálně uvažující člověk si za jméno "Sherlock Homeles" v duchu dosadí "Sir Arthur Conan Doyle a ti, s nimiž své knihy konzultoval".;-) ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama