Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Roku 1814 padl, smrtelně zraněn, Roger de Tainchebraye, účastník francouzského tažení proti kozákům, během krvavého střetu v Champagni, v jedné z mnoha beznadějných bitev, ve kterých dohasínající císařství neváhalo pro svou záchranu obětovat života dvacetiletých vojáků..." Zraněného knížete našli jeho podkoní a odvezli domů, aby mohl v klidu umřít. Díky doktoru Marchalovi, mladý Roger přežil, ovšem bez části svého obličeje. Jeho znetvoření zakrývá kožená maska, zranění v duši zakrývá Roger tím, že se vrací ke svému bývalému životu. Je znám jako neodolatelný svůdník, kterému neunikla doposud žádná žena, kterou si vyhlédl. I navzdory kožené masce, ženy znovu podléhají jeho šarmu. Ale osud mu připravil ještě jednou životní zkoušku, tvrdší než byla ta na bitevním poli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokus skloubit Nebezpečné známosti s klasickým maraisovským romantismem rozhodně nedopadl špatně a zmiňovaná černobílost (netýká se hlavního hrdiny) a komornost místo rozmáchlých scén filmu také prospívají. Stejně jako myšlenka, že ani maska neskryje to opravdu podstatné a ne mstivý osud, ale my sami vlastní arogancí a hloupostí svou cestu pokrýváme ostrými kameny. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

"Nez de cuir" Jeana Maraisa je (po filme Ruy Blas z roku 1948) druhým filmovým historicko-romantickým počinom, kde sa formovala hercova kariéra, ktorá mu priniesla najväčšiu slávu. Bolo by však chybou tento snímok považovať len za obyčajnú žánrovku, tento film má oveľa vyššie ambície a podľa mojej mienky sa aj naplnili. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Největší předností tohoto černobílého historického snímku, je zejména příběh a představitel hlavní role (Jean Marais). Výprava je skromná a snímek je komorního rázu. V dnešní době už sotva obstojí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Značne nudný film o historickom playboyovi. Prvých 20 minút celkom ujde, potom však nastupuje nuda a strohosť. Po zbytok filmu sa príbeh nikam nepohýna a je iba o vzťahu dvoch ľudí, ktorí si k sebe nevedia nájsť cestu. Nevyužitý potenciál mladého Maraisa v hlavnej úlohe. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento málo známý snímek jsem se těšila, protože Jean Marais je mým oblíbeným filmovým hrdinou už od dětství. Přišlo mírné zklamání, protože v tomto spíše konverzačním, jednoduchém a málo výpravném příběhu chyběla lehkost a humor, který jeho dobrodružné historické příběhy z pozdější doby nepostrádaly a dělaly je proto divácky vděčnějšími. Námět filmu o muži, který navzdory svému válečným zraněním zohavenému obličeji vzbuzoval zájem a lásku žen, s nimiž si zahrával tak dlouho, až prohrál tu jedinou o kterou stál, je dosti smutný. Ještě štěstí, že u toho Jean Marais nezůstal. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden ze slabších Maraisových filmů, skoro jako by chtěli využít kostýmy a dekorace z nějakého jiného filmu. Ani Jean není úplně ono, skoro jako by jej to nebavilo či co. Nebo se v tom nenašel, kdo ví. A to měly ty jeho lepší filmy teprve přijít. Ale zase úplně zatratit to také nelze. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Jean Marais v klasické romanticko-milovnické roli. Zde však jeho postava nebyla až tak jednoznačně černobílá a měla i dost temných stránek. ()

Reklama

Reklama