Reklama

Reklama

Já se nevrátím

(festivalový název)
  • Kazachstán Ja ně věrnus (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá asistentka na univerzitě čelí nepodloženému obvinění od policie a vydává se na útěk. Vyrůstala v dětském domově a ve městě se nemá kam vrtnout, když ji odmítá její ženatý milenec. Její schopnost přežití za jakýchkoliv okolností je nezdolná, ale za cenu emociální vyprahlosti. Ta se pomalu začne rozpouštět, když se jí vnutí holčička Kristýna, která chce utéct za svou babičkou do Kazachstánu. Společná cesta je realistickým portrétem málokdy viděné krajiny a společnosti, se kterou se dívky dostávají do střetu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Awer 

všechny recenze uživatele

Velmi drsná, ale skoro rodinná road movie, která vás provede reáliemi míst, jež jste asi nečekali, že kdy uvidíte (a vůbec ne ve filmu). Až zábavný blunder je to, jak samotná koprodukce do určité míry predikuje děj, takže napětí, jestli teda bude Kazachstán, je to tam. Nicméně sečteno podtrženo: chytlavý snímek s trochu kýčovitým, leč v podstatě dost logickým vyústěním. ()

Reklama

Daddko 

všechny recenze uživatele

Toto vôbec nie je moja téma, skôr ma lákalo vidieť ako žijú obyčajní ľudia v Rusku v polovine druhej dekády v Rusku. Domy, byty, ulice, vzťahy samotných Rusov medzi sebou a samozrejme Kazachstan ako si ho pamätám začiatkom Milénia. A uvidel som príbeh dvoch statených duší, sirôt ktoré túžili po tom najcenejšom  - mať svoju rodinu a blízkych. Pre mňa silný emociálny film ktorý už druhý krát pre to utrpenie si nepozriem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Minsku v Bělorusku, Almaty v Kazachstánu a v St. Petersburgu v Rusku. (Cheeker)
  • Režisér Ilmar Raag si v Minsku zlomil nohu, když si byl ráno zaběhat. (Cheeker)

Reklama

Reklama