Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 2
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jako velké pozitivum vidím jednoznačně obsazení charismatického Tomáše Hajíčka, který ani nemusel nic hrát, protože měl roli ušitou přímo na tělo. Velkou slabinou se ukázal scénář, který měl svoje lepší stránky, ale vykazoval dost závažné slabiny. Velká škoda samého závěru filmu, kde se počítá se slaboduchým divákem, kterému se musí všechno naservírovat na podnose a pokud možno ještě dvakrát vysvětlit. Není třeba mít zbytečné obavy - těm bystřejším to rychle dojde, těm unaveným o něco později, zato si vychutnají moment překvapení. Téma je dobré, atmosféra se povedla, přes všechny nedostatky jde o svěží závan do české kinematografie - totiž současné téma svižně zpracované a skvělá nálada filmu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má několik drobných vad, které mi brání mu dát absolutorium. 1. Stále hnusnější Šantala, na kterou jsem si vypěstil slušnou alergii, především na její třiceti léty v Brně broušený roztomilý pržízvuk. 2. Scénář, který naznačuje a nepředkládá konkrétní cesty a důvody, by měl toto pravidlo ctít všude. Silnou stránkou je naopak výběr herců. Hájíček je super, mám ho rád už z Huberta Macháně, spousta další je taky skvělých, je tu pár super překvápek: parádní Richard Müller, Kuba Kohák, který dokázal vrátit čas o 30 let, klasicky skvělý Javorský... nějak mi nesedělo jen pár statistů, ale dalo se to přetrpět. Skvělá a nejlepší je hudba, Krucipüsk chválit netřeba, ten je super vždycky. Osobně mě hodně zaujal Petr Brant, který mé pozornosti zatím unikal. Takže díky za objev, u mne máte 4 3/4* ()

Reklama

Blazin 

všechny recenze uživatele

Na Burácení jsem se hodně těšil, mám rád Krucipüsk a Tomáše Hájíčka. Film mě úplně nezklamal, ale určitě nedostatky to mělo, jako slabší scénář, slušelo by více rozvedení jednotlivých poddějů a postav, všechny postavy kromě Adama Vernera (Tomáš Hájíček) se jen jednou objeví a nic víc, tím pádem to působilo utahaně a chvílemi nudně. Jinak Hájíček samozřejmě výborný :-). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Burácení dává smysl, jen pokud si člověk přečte Zikův životopis. Jednotlivé záběry jsou velmi dobré, obsazení je až velkorysé. Ale Tomáš Hajíček neumí mluvit, což je pro hlavní roli zásadní problém, pestrá kohorta herců nemá co hrát, jednotlivé scény jsou nic neříkající epizodky, které nenavazují jedna na druhou. Škoda, pokud by Zika sehnal dobrého režiséra a dramaturga, a sám by zůstal v produkci a hlavně u kamery, mohlo vzniknout cosi velice atraktivního. A na české poměry až nevídaného. Takto se setkáváme jen s dražším amatérským počinem, který by mohl soutěžit maximálně vedle studentských filmečků z nižších ročníků. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce je film velká slabota a nadějný úvod se po pár minutách beznadějně sesype jako domek z karet. Mezi klady lze zařadit snad jen zajímavé obsazení, slušnou hudbu a sem tam nějaký ty odhalený kozy. Kdo je fanda silných strojů a burácející motory ho rozpalují stejně, jako vrtící se nahotinka, může si hvězdičku přidat, protože toho si tady užijete vrchovatě. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Režiséra a scenáristu Adolfa Ziku s představitelem hlavní role Tomášem Hajíčkem (Adam) pojí punková minulost. Zika hrál na elektrickou kytaru v hardocorových Serious Music a Hajíček byl bubeníkem Oi punkové kapely Huber Macháně. (Olík)
  • Námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film. (jenik71)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama